christelijke datingsite en community header
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!
 • Uitje: Ontmoeting

Op zoek met de Heilige Geest

Column door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 16-05-2018 13:40
Ik keek om me heen. Links, rechts, onder, boven. Het moet er vast heel verdacht uit hebben gezien, maar het kon me niets schelen. Het was 30 graden in de auto en ik zat in de stoel achter het stuur. Tien seconden geleden had ik duidelijk de autosleutel, want ik heb de deur open gekregen. De deur hield ik open om nog een beetje frisse lucht te krijgen. Hoe kon ik een sleutel binnen tien seconden zijn kwijtgeraakt? In de straat zag ik niemand. Iedereen schuilde in aircogekoelde huizen of op ijsgekoelde terrassen. De sleutel was dus niet gestolen. Ik appte met mijn vader, maar daar had ik niet zo veel aan. Hij verwees me naar de Heilige Geest. Ja, die zou me wel helpen met alles.

Het was een antwoord waar ik niet zo veel aan had. Een sleutel is ergens, Geest of niet, ik had al op alle plekken gezocht. Onder de stoel, onder de auto, in mijn jaszak, broekzak, rugtas, op het dak, onder de stoel, in de cd-speler, tot aan vijftig meter terug in de straat, aan de zijkant, in de kofferbak, op, onder en boven de bijrijdersstoel. Van sommige plekken leek het onmogelijk dat een sleutel er zou komen, laat staan in de laatste tien seconden, maar als je wanhopig iets zoekt ga je steeds verder zoeken.
"Je vindt het op de laatste plek waar je het zoekt."
Die zin ging door mijn hoofd heen. Het zou de Heilige Geest kunnen zijn, het kon ook mijn eigen stem zijn die me sarcastisch toespreekt. Maar vooruit, gewoon voor het geval dat...

En ja, daar lag de sleutel! Gevallen in de richel tussen passagiersstoel en de rechter voordeur. Geen idee hoe het er kwam. Waarschijnlijk gooide ik mijn tas op de stoel en liftte de sleutel er op mee. Maar vroem, ik kon weg!

Ik bedankte de Heilige Geest. Hij/zij/het is maar een handig persoon om mij te helpen. Het was Siri, nog voordat Apple er was. In de Bijbel lees ik dat het een navigatiesysteem is, dat me ook nog eens vertelt waar ik dan heen moet. Het is Google Translate, want we kunnen er mee alle talen verstaan, en gebed wordt door de Geest vertaald naar God-de-Vader. Samen met de Geest kunnen we alles! Er is nog een aspect dat ik echt nog wil aanleren. Er staat dat als we op de proef worden gesteld in bijvoorbeeld de rechtbank, we dan zullen weten wat we moeten zeggen. Is het een stem in mijn hoofd die mij het goede antwoord influistert, of krijg ik een black-out waarna ik later alle goede woorden gezegd blijk te hebben?

Dat laatste lijkt mij trouwens ook handig op een date. Regelmatig weet ik weer eens niet wat ik moet zeggen, of ik sowieso moet praten, of even stil moet zijn. Een influister-assistent zou mij dan kunnen redden. Omdat ik geen Siri heb, zal ik maar op de Heilige Geest vertrouwen. Ho, wacht, ik krijg nu weer een aanwijzing door.
"Je zult trouwen met persoon met wie je je laatste date zal hebben."
Of het de Heilige Geest of mijn sarcastische innerlijke stem is, bedankt hè.
Log in om te reageren.
Reacties: 2
 • Ik vind het wel humor van Heilige Geest!
  Jehudica | 26-05-2018 | 20:39 | NL
 • Haha, wijze vader. Erg herkenbaar die sleutels kwijt. Wat betreft je laatste alinea; luister naar je gevoel. Hoe dichter je bij jezelf bent hoe meer God (erdoor) kan spreken.
  Jehudica | 26-05-2018 | 16:21 | NL