christelijke datingsite en community header
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!
 • Uitje: Ontmoeting

Boot gemist!?

Column door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 29-05-2018 14:42
Soms bekruipt me het gevoel dat ik de spreekwoordelijke boot gemist heb en al 8
jaar thuis op de bank met mijn huisband en kids had moeten zitten.
Herken je dat?
Dat je al laaaang vermoeid van slapeloze nachten kinderfeestjes had moeten
uitdenken terwijl je met je partner naar de vrimibo zou gaan terwijl je schoonouders oppassend in hun ANWB-jassen de kids op sleeptouw nemen naar de plaatselijke poffertjestent.
Wat een bofferds! Hypothetisch gezien dan...

Het kan pijnlijk zijn om andere gezinnen te zien en gesprekken aan te horen over het leven dat de meeste mensen Samen vorm geven.
We zijn, naar mijn bescheiden mening, namelijk gemaakt om ons leven te delen en
om voor elkaar te zorgen en eigen gezinnen te stichten. Dat is mooi bedacht! Daar hoef ik je vast niet van te overtuigen als bezoeker van deze site.

Als ik wat langer stil sta bij dit verlangen, dan weet ik ook dat het hebben van een gezin mij geen ultieme vervulling zal geven. Ik denk namelijk dat we vooral gemaakt zijn om Gods Koninkrijk te brengen: onze plek in de maatschappij in te nemen. Iedereen met zijn eigen talenten en voorkeur voor hoe dat er dan uitziet en waar dat plaatsvindt. Ikzelf vul dat onder andere in door om te zien naar mensen, voor ze te bidden, samen met vrienden maaltijden te organiseren voor mensen met een klein netwerk, en ook door op missiontrips te gaan...

Zo is het alweer meer dan een maand geleden dat ik terug ben gekomen van mijn
adventure aan boord van de Riverboat van zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie.
Met een crew van 75 mensen van over heel de wereld hebben we 3 maanden in
Nederland, Duitsland en Frankrijk geëvangeliseerd door middel van een escaperoom
aan boord, outreaches in de steden waar we aangemeerd lagen en het inspireren en
verbinden van de plaatselijke kerken zodat zij ook na ons vertrek het betrokken zijn op de mensen in hun stad niet zouden verliezen. Echt, ik heb een top tijd gehad!

Zelfs zo’n toptijd dat ik, nu ik weer thuis ben, de boot mis. En dan vooral het delen van mijn leven: samen eten, bidden, lachen, ouwehoeren, dansen, (taal)grappen maken, uitgedaagd en geïnspireerd worden, evangeliseren, geestelijke input krijgen en die ook leveren, mensen opbouwen enz. enz.
Tijdens deze maanden is weer bevestigd hoe ik houd van community: want wat heb
ik veel van die mensen, waar ik zelfs mee op een paar vierkante meter in een cabin heb gewoond, geleerd! En wat ben ik opgebouwd door getuigenissen over hoe Jezus zichtbaar is in veel levens. En als dat soms even niet het geval leek, dan konden we voor elkaar bidden en er voor elkaar zijn. Ik mis dan nog wel steeds het hebben van een eigen gezin, maar voordat het zover is, kan ik wel kijken naar wat ik wel heb en mijn leven delen met andere mensen. En trouwens, ook als ik wel getrouwd zou zijn, dan nog zou ik samen met mijn man om willen zien naar anderen.

Dus wat nu?

Elke ervaring wil ik zien als een verrijking. Ik ben daarom gaan nadenken over watdie verrijking op de boot me kon geven voor mijn leven buiten de boot.
Zodoende ben ik een gebedsavond gestart in mijn huis waarin op de verdiepingen
onder mijn appartement studenten wonen. We bidden nu elke maandagavond voor
en met elkaar. Te gek!
Ik schroom minder om te bidden wanneer iemand het moeilijk heeft of richting in zijn leven zoekt, of om te vertellen over hoe ik God zie werken in mijn leven en dat van anderen. And so my mission continues. Ik BEN een zendeling als kind van God. Ook gewoon in Nederland. Overal wil ik Zijn licht verspreiden, maar ik heb het zelf ook nodig om licht te ontvangen. Daarom geloof ik zo in gemeenschapsleven en ben ik mijn zoektocht begonnen naar een leefgemeenschap waar ik naartoe kan verhuizen of die ik zelf kan beginnen en waar ik zowel kan ontvangen als geven.

Het leuke is dat God met iedereen een andere (water)weg gaat: passend bij hoe Hij jou of mij gemaakt heeft. Hoe ziet die weg van jou eruit? Vertrouw je God om samen met Hem die weg verder te ontdekken? Ook als die er als single momenteel anders uitziet dan je hadverwacht of gehoopt?
God wants to lead your life, if you let Him...
Log in om te reageren.
Reacties: 2
 • De boot heb ik niet gemist. Hij was goed die escape room! Maar waarschijnlijk was jij, de mooiste of in ieder geval de oudste stad van Holland, aan het bekijken toen ik het schip inging.
  Een relatie is bedoelt als een mooi iets. Maar het is geen garantie voor geluk. Door mijn werk kijk ik mee in een hoop keukens en wat een onbeschrijfelijke ellende kan zich voordoen binnen een relatie.
  Een leefgemeenschap heeft veel pluspunten. Zeker in deze maatschappij waarbij er zo weinig aandacht is voor elkaar.
  Wat is Gods wil met jouw leven? Loop je Hem voor de voeten of is Hij het licht op je pad?
  Ridderzonderpaard | 15-05-2018 | 15:17 | NL
 • mooi Johanna jou manier van "omdenken" .. Bedankt voor het delen, toch een soort van leerzaam ook hier, top
  geertrude | 13-05-2018 | 01:50 | NL