christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!
  • Uitje: Ontmoeting

Het meisje met de gouden haren

Column door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 06-04-2018 08:56
Een zondagmiddag, een grote mensenmassa, en ik beweeg mee. We hebben allemaal
een doel en ook al weet ik dat ik dat doel misschien niet kan zien, ik vertrouw er op dat we het uiteindelijk wel zullen bereiken. Om mij heen zie ik mannen, vrouwen, jong, oud, lang en klein. Sommigen dragen boodschappen met zich mee, anderen komen zoals ze zijn. De mensenstroom links van mij gaat als een langzame stroom door laagland aan mij voorbij, mijmert het Marsmannetje in mij. Dan zie ik het - haar lach. Het doorbreekt als een stralende zon de wolken en even ben ik verblind. Zodra mijn zicht is teruggekeerd zie ik van achteren nog net haar omschrijving: ongeveer 1,75m lang, roze shirt en ze draagt haar gouden haren in een staart. Dan is ze verdwenen, verzwolgen in de mensenmenigte en ik vraag me af of zij feit of fictie was.

Ik kijk om me heen, was ik de enige die dit zag? Ik moet meer weten van de pracht hoe zij lacht! Mijn mensenstroom voelt opeens als een tragische slak en ik ren langs mensen om in de stroom links te komen. Voor elke persoon die ik voorbijga halen er twee mensen mij in. Het is te druk en ze gaan te snel. Ha, daar! Na een paar minuten zie ik gouden haren dansen boven een roze shirt. Weer een paar minuten later heb ik haar bijgehaald, maar nee, zij is het niet. Ze is korter, en haar haar is een paar tinten donkerder. Mijn zoektocht naar het meisje met de gouden haren gaat verder.

Ik combineer de volhardendheid van Indiana Jones, de slaaf van Abraham die voor Izaak een vrouw zocht, en van de fans die een kaartje voor een concert van Taylor Swift proberen te bemachtigen via internet, en meng dat met gedachten aan heel veel koffie. Samen leveren ze mij de energie om verder te gaan, door te gaan, daar te gaan waar ik nog niet ben geweest. Paulus zou met zijn vergelijking van een wedren trots op mij zijn geweest.

Ik kom nog een paar keer een meisje tegen, maar het klopt elke keer net niet. Ze is te lang, te kort, haar haren zijn een ander soort goud, haar shirt is de verkeerde tint roze. Het perfecte meisje met de gouden haren zit er niet bij. Is zij zo snel of ben ik zo langzaam? En wat is dat toch met al die meisjes die op haar lijken?

Tien kilometer verder, na 59 minuten en 56 seconden, haal ik mijn oorspronkelijke doel. Met een grote lach haal ik de finish. Maar de finish is niet het einde en ik loop verder naar een groot grasveld waar we ons kunnen omkleden. Massa’s meisjes in roze shirts en gouden haren in staartjes zijn er eerder gefinisht dan ik. Kennelijk is het gewoon handig om je haar in een staart te dragen, en zijn veel sportshirts roze, als je een hardloopwedstrijd rent.

*Het ongrijpbare meisje met de gouden haren is inderdaad een verwijzing naar het boek 'De Ongetemde Man', maar ze had ook gewoon goudblond haar. Soms is iemand zowel feit als fictie.
Log in om te reageren.
Reacties: 1
  • Zoveel vrouwen voorbij lopen op zoek naar een illusie. Volgens past deze blog daarom goed op FunkyFish
    Ridderzonderpaard | 08-04-2018 | 12:33 | NL