christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!
  • Uitje: Ontmoeting

Wie heeft jou de naam gegeven die je nu niet meer draagt?

Column door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 24-03-2018 08:22
Wat als je dáár was opgegroeid? Had je dan misschien verlangd naar wat nu zo vanzelfsprekend is? Had je dan gewaardeerd wat je nu zo mist? Had je dan misschien gewenst dat je wieg ergens anders had gestaan? Zou je dan dromen van een beter leven? Feit is dat je daar niet bent opgegroeid. En dat je daar zelf geen keuze in had.

Je moest je gaan thuis voelen in een land, ver weg van waar je ter wereld kwam. Schikken naar een cultuur, zo anders dan die van je genen. Je moest je gaan hechten aan mensen die jou toegewezen hebben gekregen. Voor wie jij een onvervulde wens inwilligde. Die middels een document, recht kregen op jouw bestaan.

Ze hadden het beste met je voor. Ze boden je alles wat je je maar kon wensen. Ze hielden van je. Maar niks van dit alles, kon het gemis van je oorsprong vervullen. Het leven dat ze gaven, voelt willekeurig. Onecht. Als een toneelstuk waarin jij ongevraagd moest meedoen. Je noemt ze liever geen ouders. Opvoeders volstaat voor jou. Dat ze jou hebben aangenomen, is je grootste verwijt.

Er zijn ook vragen. Van wie heb je de kuiltjes in je wangen als je lacht? Je winnaarsmentaliteit? Je muzikaliteit? Wie heeft jou de naam gegeven die je nu niet meer draagt? Wie heeft ervoor gekozen dat dit het beste was voor jou? Het enige dat je kunt doen, is teruggaan naar waar jou leven begon. Om antwoorden te vinden op vragen die je hebt. Om meer vrede te krijgen met je bestaan van nu.

Er is een land, een volk waar je je beter zult thuis voelen dan je hier nu doet. Er zijn mensen bij wie je het gevoel zult hebben thuis te komen. Bij wie je een vanzelfsprekende, natuurlijke band zult voelen, die je nooit hebt gekend. Die je met trots en echtheid je ouders zult noemen...En ik mijn schoonouders.
Log in om te reageren.
Reacties: 1
  • heel intens dit schrijven, lezen en herlezen, wat een eenvoud in woorden, welke diepten schuilen erachter... Hij doorgrond mij van omhoog
    geertrude | 25-03-2018 | 00:27 | NL