christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!
  • Uitje: Ontmoeting

We moeten praten

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 02-03-2018 09:16
We zitten weer op de bank. Weken geleden keken we 'Titanic' en ik kroelde door haar haar, terwijl ik mijn trouw verklaarde aan Amanda. Amanda-panda is er vandaag niet bij. Vandaag zijn we alleen, D. en ik. We hebben het gehad over haar sportproject en haar stappenteller. We hebben gepraat over de koffie die ik vandaag heb gedronken. We wachten, het is stil. We hebben afgesproken voor een "We-moeten-praten-gesprek". De small talk is voorbij en we moeten beginnen.

Ik was degene die schreef dat we moeten praten. "Goed plan", antwoordde ze. Ik weet wel dát we moeten praten, maar ik weet niet hóe. De Bijbel is een boek met veel antwoorden, maar ik vermoed dat het voor dit gesprek een beetje gedateerd is. Moet ik D. met een waterfles de woestijn insturen, zoals Abraham deed met Hagar? Hoewel we geen woestijn hebben in Nederland, kan ik haar best met alleen een Spa Blauw in Vlieland droppen, maar dan pakt ze gewoon de veerboot terug. David stuurde na het verraad van Absalom zijn bijvrouwen permanent naar een ander gebouw, maar dan moet ik eerst bijvrouwen hebben en een huis voor D. kopen – voordat ik zelf überhaupt een huis heb. Toen Paulus zich afscheidde van Johannes Marcus gingen ze gewoon andere richtingen op, maar dat is wel heel conflictmijdend. Bovendien zat ik met D. in mijn huis, en ik ging nergens heen.

Mijn andere rolmodellen komen uit de populaire cultuur. In series als 'Friends' en 'How I met your mother' komen regelmatig breakups voor. Ik zal niet zeggen wie met wie breekt vanwege spoilers, ik kan hooguit zeggen dat Phoebe emotioneel zingt over een stinkende kat en dat Ted nog even zoekend is. Ik kan ook vragen of Michael Bay ons gesprek wil regisseren, maar ik vermoed dat de halve wijk dan in explosies opgaat. Taylor Swift laat in een van haar muziekfilms per ongeluk de telefoon van haar ex in een fontein vallen. Dit klinkt misschien goed, tot ik bedenk dat ik geen flauw benul heb waar de dichtstbijzijnde fontein is – en daarop Googelen op haar telefoon is misschien verdacht.

Nee, de voorbeelden helpen niet. Bij dit "we-moeten-praten"-gesprek moeten we onze eigen rolmodellen zijn. Ik neem een slok van mijn koffie en kijk haar aan.
"Dus."
"Dus."
"Hoe sta jij er in?"
"Ik vind het heel gezellig, maar we hebben gewoon echt te weinig tijd."
"Ja. En het is niet persoonlijk, maar onze agenda’s sluiten gewoon niet op elkaar aan."
"Inderdaad. Laten we concluderen dat het gewoon niet werkt."
"Helaas, maar dat. Ik vind je nog steeds aardig en we zien elkaar nog steeds bij het sporten."

Een half uur later en een normaal gesprek zonder hard feelings verder ben ik weer alleen thuis. Nu begrijp ik waarom dit soort gesprekken zo weinig goed in de Bijbel en in de media te zien zijn: ze zijn gewoon saai. De volgende keer houd ik dit gesprek gewoon naast een exploderende fontein in Vlieland.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Meteen appen na een date? Paula ©
Binnen een dag bericht
Vrij zijn! Funky Fish ©
Uit de weg, in balans
Reacties: 0