christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!
  • Uitje: Ontmoeting

2018, lekker loslaten!

Column door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 16-01-2018 11:20
We praten over hoe we de feestdagen hebben doorgebracht. Op welke momenten we in die periode iets van God hebben geproefd. Voor ons beiden blijkt dat in een katholieke kerk te zijn geweest, met oude hymnen die vooral tot doel hadden te aanbidden. Waar geen Kerstpreek aan elkaar werd gepraat, maar alleen werd gezongen. Tussendoor, in stukken, de lezing van het geboorteverhaal.

We praten bij over waar we zijn in onze levens. De dingen die we voor ogen hebben in het nieuwe jaar. De dingen waar we (nog) geen verwachting bij hebben. Dingen die ons doen twijfelen aan waar we zijn en waar we naartoe gaan. We drinken wijn en eten humuszoutjes. Goeie combi!

We staan stil en delen, na elkaar een half jaar niet echt te hebben gesproken. Er zijn. Met de lastige dingen en de goede zaken uit onze levens. 3 mensen, hun verhalen & processen, 1 fles wijn, 2 soorten chocola en de zoutjes. Ergens zweeft God er ook tussendoor. Ik zie Hem niet, maar Hij zal er wel zijn. Zo gaat dat. Met God.

Het nieuwe jaar is begonnen en we delen. ’t Meeste is onaf en sommige dingen zijn op, aan’t eind van de avond als ik vertrek om de laatste trein naar huis te halen. 2018 is begonnen, de eerste dagen zitten erop en wat komen gaat is voor het grootste deel nog niet zichtbaar. Lastig vind ik dat soms. Dan zou ik graag weten wat er aan komt, wat ik kan verwachten. Waar ik zeker over kan zijn, wat ik los kan of moet laten. Dat is niet zoals het gaat. Ik kan er nu zijn en uitzien naar wat komen gaat.
Vertrouwen hebben omdat er Iemand (meestal) ongezien bij is.

Ik weet niet waar jij nu bent en misschien weet je dat zelf ook niet. Is 2018 vooral nog iets groots waar je weinig of geen verwachtingen bij hebt. Misschien is 2018 bruisend begonnen, heb je er keiveel zin in en kun je niet wachten op de dingen die je in het vooruitzicht hebt. Het is allebei goed, je bent waar je bent. Meer hoeft niet.

Er is een nieuw jaar. Jij bent erbij! Daar gaat het om. Je bent hier op FF en er kan van alles gebeuren. Misschien vind je een vriend(in), misschien een levenspartner of kom je hier omdat het ook gewoon gezelligheid biedt en je interesses en hobby’s kunt delen.
Allemaal goed, geniet van wat er al is.

Een nieuw jaar, ik wens je alle goeds. Durf te zijn waar je bent, neem het in je op. Laat het goede wat er is tot je doordringen. Kijk naar het kwade en durf het vast een beetje los te laten.

Je gaat tenslotte verder!
Log in om te reageren.
Reacties: 1
  • Als we alleen op zekerheden leven Island, dan zijn er ook geen onaangename verrassingen meer, en die kunnen het leven juist weer opfleuren. We kunnen er ook van leren. Maar een bepaalde rustige zekere basis is natuurlijk altijd fijn om te mogen voelen. Noem het de comfortzone. Je laatste twee zinnen kan ik mij ook goed in vinden. Alleen het kwade zou ik willen veranderen in het verdrietige een beter plekje geven door al het kwaad dat is geschied. Dat is een persoonlijke toevoeging van mijn kant. De tijd zal uitwijzen welke liefde, en of er een liefde in 2018 ons pad kruist.
    Jan | 11-02-2018 | 16:27 | NL