christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Beleef een toptijd op de Beach Party

Nieuws door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 30-06-2019 08:33
Ook zo’n zin in de Funky Beach Party? Verhoog de feestvreugde door nieuwe mensen te leren kennen op dit evenement. Hierbij alvast wat tips om ongedwongen contact te leggen. Ontdek hoe je eenvoudig aan de praat raakt met andere singles op het feest.

Breek het ijs
Je kunt het ijs op verschillende manieren breken: met een compliment, een grapje of een vraag. Een vraag stellen is de gemakkelijkste manier om toenadering te zoeken. Houd je openingsvraag neutraal als je op safe wilt spelen. Durf je te experimenteren, probeer dan een luchtige of grappige openingsvraag. Op internet zijn talloze voorbeelden te vinden.
Durf je geen vraag te stellen of kan je niks origineels bedenken? Wees daar dan eerlijk over, dat werkt vaak ook prima. Zeg bijvoorbeeld: “Ik heb alle moed verzameld om je aan te spreken maar nu sta ik met mijn mond vol tanden.” Een ander alternatief is jezelf meteen voorstellen: “Hoi, ik ben...”
Maak je al gemakkelijk contact op feestjes? Kom verlegen feestgangers dan tegemoet, door hen aan te moedigen of bij een gesprek te betrekken.

Introduceer jezelf
Reageert de ander open en positief op je toenaderingspoging, stel jezelf dan voor (mocht je dat nog niet gedaan hebben). Als die ander in een groepje staat, stel je dan ook voor aan de rest van het gezelschap. Ben je in gesprek en komt er iemand bij staan die je nog niet kent? Onderbreek het gesprek dan voor een korte kennismaking: “Hoi, volgens mij kennen wij elkaar nog niet. Ik ben ...” Geregeld oogcontact zoeken met de persoon die je leuk vindt is prima, maar houd het gesprek centraal zolang je in zijn/haar vriendengroepje staat.

Wees toegankelijk
Het is uiteraard gezellig om met vrienden of bekenden naar het feest te komen. Kom je zelf met een aantal bekenden, durf je gezelschap dan geregeld te verlaten en bied de anderen ook die vrijheid. Een groep maakt je namelijk minder toegankelijk voor buitenstaanders, zeker als je druk met elkaar aan het kletsen of geinen bent. Dus maak je regelmatig los van je vrienden om even rond te lopen of te dansen. Ben je in je eentje, sluit je dan niet af voor je omgeving. Kijk om je heen en maak oogcontact met andere gasten. Een vriendelijke blik nodigt uit tot interactie.

Toon oprechte interesse
Heb je een persoonlijk gesprek, richt je aandacht dan op je gesprekspartner. Toon oprechte belangstelling voor hem of haar. Vuur niet alleen maar vragen af waardoor je gesprek een soort interview wordt en geef niet alleen maar antwoorden zonder wedervragen te stellen. Laagdrempelige gespreksonderwerpen zijn vakanties, reizen, muziek, boeken, huisdieren en sport. Informeer bijvoorbeeld naar de vakantieplannen van de ander. Ben je een boekenwurm of sportfanaat, peil dan hoe je gesprekspartner tegenover lezen of sporten staat. Zo ontdek je gaandeweg op welke gebieden je raakvlakken hebt.

Stel meer open dan gesloten vragen
Je kunt zowel open als gesloten vragen stellen, maar open vragen leveren meestal meer aanknopingspunten voor een gesprek op. Een gesloten vraag kan je met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoorden. Een open vraag nodigt uit om specifieke informatie te geven (=gespreksstof!). Daarom beginnen open vragen vaak met wie, welke, wat, waar, wanneer of hoe. “Hoe breng jij je weekenden meestal door?” en “Wat is je grootste wens?” zijn bijvoorbeeld open vragen. Gesloten vragen zijn: “Kan ik iets te drinken voor je halen?” en “Hou je van het strand?”

Houd het kort en luchtig
Houd het gesprek kort en luchtig. Mocht het zo geweldig klikken dat je meteen al verwikkeld raakt in filosofische beschouwingen, blijf dan lekker doorkletsen. Vind je de ander leuk maar ben je in enkele minuten door je gespreksstof heen: geen paniek. Bij een eerste ontmoeting hoef je niet urenlang serieus met elkaar te praten. Dat kan altijd in een later stadium nog, als je elkaar beter wilt leren kennen. Vertel elkaar in elk geval hoe je op Funky Fish staat, zodat je elkaar kunt traceren. Sluit dan bijvoorbeeld af met: “Leuk je gesproken te hebben! Misschien zie ik je straks nog? En anders weet je me te vinden op de site onder de naam [nickname] uit [woonplaats]”

Stem af op de ander
Sommige mensen vinden het moeilijk om te zeggen dat ze geen zin (meer) hebben in een praatje. Ze antwoorden beleefd maar geven non-verbaal signalen af dat ze weinig interesse hebben. Als je gesprekspartner mat of kort reageert, steeds wegkijkt en afleiding zoekt op zijn/haar telefoon of in de omgeving, rond het gesprek dan netjes af. Ben je zelf degene die geen interesse (meer) heeft, rond het gesprek dan ook af. Zeg bijvoorbeeld: “Ik vond het leuk om je even gesproken te hebben maar ik ga weer verder. Veel plezier nog!”
Een ‘afwijzing’ is even slikken maar trek het je niet aan. Iedereen wijst wel eens iemand af en iedereen wordt zelf wel eens afgewezen. Dat hoort erbij, dus relativeer het onmiddellijk voor jezelf.

Besef dat je de moeite waard bent
Heb je wel eens een stel gezien waarvan je dacht: hoe is het mogelijk dat die gast zo’n mooie vrouw aan de haak heeft geslagen? Of: hoe heeft die meid zo’n leuke vent weten te strikken? Waarschijnlijk zijn ze daarin geslaagd omdat ze zichzelf de moeite waard vinden. Ze hebben zich niet laten weerhouden door de gedachte: die ander is veel te knap of te leuk voor mij. Voor een bloedmooie vrouw kan het een verademing zijn om aangesproken te worden door een gewone man. En veel mannen - ja, zelfs knappe en leuke kerels - waarderen het als een vrouw spontaan is en initiatief toont. Zelfvertrouwen uitstralen maakt aantrekkelijk.

Een zetje in de goede richting nodig?
Tot slot. Vergeet ons andere advies niet op te volgen. Stap op mensen af met wie je een leuk praatje denkt te kunnen maken en staar je niet blind op uiterlijk schoon.

We wensen je een ontspannen en gezellige tijd op de Beach Party. Met bovenstaande tips hopen we daar een bijdrage aan te leveren. Mocht je tijdens het feest een zetje in de goede richting nodig hebben, spreek dan gerust iemand van het Funky Fish team aan. We helpen je graag!

P.S. Dames, wees alert op foute mannen
De Funky Fish strandfeesten zijn altijd hartstikke gezellig met veel leuke mensen. Echter weten er elk jaar wel een paar players naar binnen te glippen, met de bedoeling te ‘scoren’. Als een man zichzelf aan je opdringt, klef is, of zich uitput in vleierij, wees dan op je hoede. Vertrouw je het niet, zoek dan iemand van het Funky Fish team op.
LEES OOK
Een ontspannen eerste date Pixabay ©
Geen sollicitatiegesprek maar een ontmoeting.
Single en eenzaam pixabay ©
Je bent niet de enige
Reacties: 0