christelijke datingsite en community

What happens next?

Column door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 19-02-2017 09:07
De afgelopen maanden heb ik met enige interesse de Amerikaanse verkiezingen gevolgd. Inmiddels weten we hoe dat is afgelopen en met wie de Amerikanen het de komende 4 jaar moeten doen. Los van de gebruikelijke verslagen rond de verkiezingen, was ik ook nieuwsgierig welke profetieën hierover werden rondgestrooid op het wereldwijde web. Ik kan je zeggen, dat was niet weinig.

Sommige van die ‘end-of-times’ verkondigingen wezen mevr. Clinton als de antichrist, waar anderen die rol toch meer aan dhr. Trump toedichten. Wat nu te volgen? Ik was verbaasd over het feit dat veel Amerikaanse christenen zich openlijk uitspraken voor Trump.
Met niet te negeren argumenten, als dat ergens in een oudtestamentische profetie wordt gesproken over iemand die ‘een bazuin (TRUMPet) blaast om een nieuwe tijd in te luiden.’ Helder. Daar tegenover staat het blad 'Time',dat Trump op de cover zet, waarbij de letter M (van Time) precies op het hoofd van Trump is beland. Zoals je begrijpt een overduidelijk teken van het beest, een hoofd met horens..

Toen ik het vandaag nog eens naging, waren er diverse profetieën verdwenen. Duidelijk niet uitgekomen, ondanks het vermeende goddelijke karakter die de brenger erin had gezien. Sommige profetieën vond ik nog terug, hun relevantie verloren. Enkele waren er voor in de plaats gekomen.
Wat was het doel? De goede en de slechte te scheiden? Helderheid creëren om de onvoorspelbaarheid van leiders te kunnen plaatsen? Duidelijk partij kiezen?

Fascinerend, die behoefte te weten hoe het zit en wat er gaat gebeuren.
Soms herken ik het ook in mezelf. Meestal kom ik snel bij de conclusie dat ik kan kiezen wie ik ben, elke dag weer. Ik meen dat Jezus ergens heeft gezegd dat in de loop van de tijden ‘de liefde van veel mensen zal verkillen.’ Dat herken ik. Zoals in onze maatschappij steeds meer de nadruk wordt gelegd op verschillen in plaats van wat ons bindt.

Daar waar verhoudingen verharden, eenzaamheid soms zichtbaar toeneemt, hebben wij de verantwoordelijkheid de Liefde uit te leven. Te verbinden, waar in het in gedachten en gevoel het steeds logischer lijkt om meer afstand te nemen.
Het is naar mijn idee niet zo belangrijk of we het einde der tijden naderen, het gaan erom wat we doen met de tijd die ons is gegeven. Jij kiest.

What happens next..?

De tijd zal het leren
Log in om te reageren.
LEES OOK
Fomo Funky Fish ©
Fomo
Vooral niet op zoek zijn Pixabay ©
Vooral niet op zoek zijn
Droomdate Paula ©
Droomdate
Reacties (1)
  • "What happens next?" Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat jij en ik aan het begin staan van, zeg maar, "een kantelperiode". Tsja, de eindtijd heeft zich 2000 jaar geleden al ingezet, rond het jaar 1000 was het ook een verschrikkelijke tijd en dan te denken aan de dertig jarige oorlog. We kunnen elkaar toeroepen: "Maranatha!!"
    Willem-Anne | 19-02-2017 | 10:52 | NL