christelijke datingsite en community

Een hoop hoop

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 01-08-2016 10:55
Als je dit leest, dan is de kans groot dat je Korinthiërs 13 kent, De kans is overigens ook groot dat je deze tekst kent als je dit niet leest.
Ik zal hem hieronder sowieso citeren, zodat we allemaal weten waarover ik het heb.

"Al sprak ik de talen van alle mensen en die van de engelen – had ik de liefde niet, ik zou niet meer zijn dan een dreunende gong of een schelle cymbaal. Al had ik de gave om te profeteren en doorgrondde ik alle geheimen, al bezat ik alle kennis en had ik het geloof dat bergen kan verplaatsen – had ik de liefde niet, ik zou niets zijn. Al verkocht ik mijn bezittingen omdat ik voedsel aan de armen wilde geven, al gaf ik mijn lichaam prijs en kon ik daar trots op zijn – had ik de liefde niet, het zou mij niet baten. De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, ze verheugt zich niet over het onrecht, maar vindt vreugde in de waarheid. Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze. De liefde zal nooit vergaan." 1 Korinthiërs 13:1-8.ll;

Valt het jou ook op dat liefde hierin niet wordt beschreven als iets dat je ontvangt, maar als iets dat je geeft zonder dat je daar automatisch iets voor terugkrijgt?
Liefde gaat over niet grove waarheid en altruïsme en verdraagzaamheid van Alles. Dat is me nogal wat! Ik heb daarin nog veel te leren en te transformeren.
Maar gelukkig is er hoop. Een hoop hoop zelfs.

Vroeger zat er een sticker op de deur van mijn ouderlijk huis.
Er stond op "Er is hoop" en liet een plaatje van een regenboog zien. Er waren geregeld mensen die ernaar vroegen en dat gaf een mooie ingang om over het geloof te praten.
Toen ik laatst met mijn vriend praatte over het hebben van een levensmotto, dacht ik aan deze tekst. Ik geloof namelijk Echt dat er een Hoop Hoop is en dat Jezus gestorven is en weer opgestaan om ons Hoop te geven! Al het verkeerde, alles wat Zijn doel mist in ons leven, daar is Jezus voor gestorven. Niet alleen wanneer we zouden stelen, liegen, onaardig zijn of ons bijvoorbeeld teveel bezighouden met geld en andere zaken die ons van God afhouden, maar ook juist wat ons is aangedaan, waardoor we littekens hebben die telkens weer zeer doen wanneer er iets gebeurt dat lijkt op wat ons in het verleden is aangedaan.

God wil komen in onze shit; daar waar we vastlopen, er zelf niet uitkomen.
Ik geloof dat hij ons een hoop wil helpen om liefde te ervaren en geven. Liefde zoals in de Bijbelteksten hierboven staat.

Ik merkte dat toen ik erg boos was en totaal geen liefde voelde voor iemand op mijn werk. Ik zal hem Kees noemen. Kees zat me zo dwars dat ik er tegenop zag om naar mijn werk te gaan. Na er een aantal keer over gepraat en voor gebeden te hebben, merkte ik dat mijn gevoel richting Kees anders werd: ik zag opeens
meer de mooie kanten van zijn gedrag en ervoer een open houding waardoor er meer contact was en ik ook liefde kon voelen. Dat was te gek en het liet me zien dat iets waar ik al zo lang mee zat, niet hopeloos was en ik door God vernieuwd kon worden in mijn denken en gevoel.

Ik Geloof dat er een Hoop Liefde is om te ontvangen en weer door te geven.
Wie gelooft er mee?
Log in om te reageren.
LEES OOK
Gaan met die Pokemon Funky Fish ©
Gaan met die Pokemon
Marketing voor de Heer Chris ©
Marketing voor de Heer
Lifehacks Funky Fish ©
Lifehacks