christelijke datingsite en community header
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!
 • Uitje: Bordspelling Putten

Eerst een kennismaking, daarna pas een date

Succesverhaal door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 11-07-2016 10:34
Door te googlen naar christelijke datingsites komen Robin (29) en Annerieke (26) afzonderlijk van elkaar op Funky Fish terecht. Annerieke is best een tijd lid van de site, maar is ook lange periodes niet echt actief. Robin is minder lang lid. Hij is pas christen geworden en merkt dat zijn contacten via Funky Fish daar een paar keer op stranden. "Veel mensen zoeken toch iemand die al langer overtuigd christen is en niet iemand die juist aan het begin van zijn zoektocht staat." Voor Annerieke is dat geen belemmering.

Op een zaterdag is Robin wat foto’s aan het bekijken van online vissen op Funky Fish. Als hij de foto van Annerieke tegen komt vindt hij haar meteen leuk. Helaas voor hem heeft hij zijn dagelijkse portie flesjes al verbruikt. Doordat hij geen Goudvis is kan hij Annerieke die dag geen flesje meer sturen. Een dag later stuurt hij Annerieke alsnog een berichtje.

Annerieke ontvangt een melding op haar telefoon: 'Robin heeft jou een bericht gestuurd!' "Omdat ik verder eigenlijk alleen maar meldingen over uitjes kreeg, dacht ik eerst dat het zo’n berichtje was. Maar dit was een echt oprecht flesje. Er was iets in Robins mail dat me aansprak. Ik heb direct een berichtje teruggestuurd met de antwoorden op alle vragen die hij me had gesteld. Omdat zijn flesje in mijn hoofd bleef zitten en ik even Goudvis was, heb ik diezelfde avond nog een chat gestart. En sindsdien zijn we niet meer gestopt met kletsen!"

Robin en Annerieke voeren online lange gesprekken. Annerieke: "In het begin was het vooral een vragenvuur van mijn kant. Robin doet als bioloog veel verschillende werkzaamheden. Ik begreep in het begin niet helemaal wat nou waarbij hoorde. Dat leverde dus een heel kruisverhoor op!"

Wat Annerieke in Robin aanspreekt is dat hij heel belangstellend is en vriendelijk en spontaan over komt. "Hij was gewoon zichzelf en dat sprak me aan!" Ongemakkelijke stiltes zijn er niet. Robin: "Bij Annerieke moet die ongemakkelijke stilte nog steeds komen en ik vermoed dat die zal uitblijven. Verder hebben we dezelfde humor en houden we van flauwe woordgrapjes. Ook vind ik het heel belangrijk dat je op hetzelfde niveau kunt praten. Dit zit helemaal goed!"

Annerieke: "Na een week online kletsen kwam de gedachte al op dat we ook een keer in het echt moesten gaan afspreken. En dat is natuurlijk direct wat internetdaten spannend maakt... Robin begon redelijk snel over afspreken, terwijl ik dat nog graag wilde uitstellen. Uiteindelijk hebben we nog best snel afgesproken: ongeveer 3 à 4 weken na ons eerste contact, maar dat was wel met wat voorwaarden van mijn kant. Omdat ik het super spannend vond heb ik mijn zusje en haar vriend gevraagd of die mee wilden (ja, écht!). Ik noem onze eerste date ook steevast 'kennismaking' om te proberen die eerste ontmoeting uit een toneelstukje op de bruiloft te houden."

Robin: "Daar zit je dan in de trein na een lang weekend werken in Limburg. Ik ga niet naar huis, maar naar het andere uiterste puntje van het land om Annerieke te ontmoeten. Omdat zij de eerste ontmoeting spannend vindt, heeft ze gevraagd of haar zusje mét vriend mee mogen komen. Ik heb daarmee ingestemd, maar hoe dichter ik bij Leeuwarden kom, hoe slechter ik dat idee vind! Iemand ontmoeten is al eng, maar 3 nieuwe mensen maakt het wel heel spannend! Maar ja, voor ware liefde moet je wat over hebben natuurlijk."

Robin is ongeveer een uur te vroeg op het station. "Laat komen is natuurlijk geen goede eerste indruk, dus daarom maar wat ruim de reis plannen." Robin stuurt Annerieke een berichtje dat hij er al is. En zo komt het dat Robin wat later Annerieke ontmoet, vér voor haar zusje en vriend er zijn. Gelukkig klikt het meteen.

Als Robin en Annerieke op een terrasje zitten, komen niet veel later de andere twee genodigden ook aan.
Het worden een gezellige twee uur voordat Robin weer naar het Zuiden vertrekt. Vanuit de trein stuurt Robin Annerieke een berichtje hoe leuk het is geweest. Dit komt aan tijdens de evaluatie die op dat moment in Anneriekes woonkamer plaatsvindt. Voorlopig wordt Robin goedgekeurd. Annerieke: "Dat is dus het handige aan een zusje dat 800 meter verderop woont. Ik bracht Robin naar de trein en daarna konden we samen nog even napraten over hoe het was geweest. We waren alle drie unaniem: aardige jongen! Daar mocht ik wel vaker mee afspreken."

Verschillende dates volgen, onder andere naar Dierenpark Emmen, de film en de bowlingbaan. Tijdens een bezoekje aan het strand bij Harlingen in augustus vraagt Robin Annerieke om verkering. Dat is inmiddels al bijna een jaar geleden. Robin: "We kunnen ons geen leven meer zonder elkaar voorstellen! Natuurlijk fantaseren we regelmatig over de toekomst en over trouwen. We gaan de kunst eerst afkijken bij Anneriekes zusje, die volgend jaar in het huwelijksbootje stapt! Hopelijk kunnen wij daarna ook snel gaan denken aan witte jurken en nette pakken!"

Annerieke: "Ik ben God enorm dankbaar dat Hij Robin en mij op elkaars pad heeft gebracht. Je leest wel eens dat je altijd moet 'inleveren' op je wensenlijstje, maar Robin is alles dat ik op mijn lijstje had staan. Dat wij elkaar via Funky Fish hebben leren kennen vind ik heel waardevol en ik dank God dat ik zo’n lieve vriend heb gekregen!"
Log in om te reageren.
Reacties: 2
 • Wat een heerlijke verkering ♥ geniet van elkaar!
  Blauwtje | 16-07-2016 | 19:54 | NL
 • Veel geluk samen! Ik ben ook zowaar iemand hier tegen gekomen dus t is degelijk mogelijk smiley
  Easyaslars | 12-07-2016 | 10:58 | NL