christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!
  • Uitje: Bowlen in Putten

'Volg je hart en gevoel. Dan komt de rest vanzelf'

Succesverhaal door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 04-05-2016 11:22
Er zat ruim een half jaar tussen het eerste berichtje dat ze uitwisselden en de eerste keer dat ze elkaar zagen. Niet omdat ze niet eerder af wilden spreken, maar omdat de afstand het niet toeliet. Maar toen de eerste ontmoeting was geweest was, ging het snel. Anderhalf jaar na hun eerste date, trouwden Miranda (27) en Cris (30).

Miranda was ruim twee jaar lid van Funky Fish en had meerdere dates gehad, toen ze voor een half jaar met een vriendin naar Zuid-Afrika ging, om daar te werken in een sloppenwijk. "De ontmoetingen die ik had gehad waren leuk en gezellig, maar van mijn kant was er nooit een vonk overgesprongen."

Stralend
"Toen ik naar Zuid-Afrika ging, wilde ik het daten eigenlijk even helemaal loslaten. Maar mijn vriendin dacht daar anders over. Zij had op dat moment zelf online contact met een man en vond dat ik ook weer eens iemand een berichtje moest sturen. Mijn oog viel op Cris. Hij had niet echt een duidelijke foto op zijn profiel maar zijn tekst sprak me aan. Hij vertelde in zijn profiel dat hij van reizen hield en daarnaast sportief en sociaal was. Ik had gewoon een goed gevoel bij hem. Vooral het reizen en het sociaal-zijn sprak me aan. Eind oktober 2013 stuurde ik het eerste berichtje naar Cris. Het reizen was daarin het eerste aanknopingspunt."

Cris was op dat moment nog maar kort lid van Funky Fish. Hij had toen nog maar één date gehad. Het berichtje van Miranda werd positief ontvangen. Cris: "Wat me als eerste opviel bij Miranda, was haar uiterlijk. Ze had een foto op haar profiel, gemaakt in Zuid-Afrika. Daar stond ze stralend op."

Het was het begin van een intensief, online contact, waarin de twee elkaar, ondanks de afstand, steeds beter leerden kennen. Cris: "Van eind oktober 2013 tot begin februari 2014 hadden we iedere dag contact gehad via de sociale media. Eerst via FF, toen via Facebook en later via de app. Hier waren we beiden zo'n half uur per dag mee kwijt. We keken iedere dag uit naar een reactie van de ander. Ondanks de afstand maakten we iedere dag even tijd voor elkaar. Ik als ik net thuis was van werk en Miranda in de avond."

Welkom-thuis-etentje
Miranda: "De vriendin met wie ik was, heeft het nog wel eens moeten ontgelden, vanwege alle tijd die ik investeerde in Cris. Via de app leerden we elkaar goed kennen en bespraken we elk onderwerp. We konden overal over praten en hadden dezelfde vorm van humor. Het contact was heel erg fijn. We hadden toen al het gevoel dat we voor elkaar gemaakt waren. Ondanks dat gevoel is het altijd afwachten hoe het in het echt zal zijn. Daarom hielden we beide wel een beetje een slag om de arm."

De eerste date vond ongeveer een half jaar na het eerste berichtje plaats. Zo snel mogelijk nadat Miranda weer in Nederland was. Cris: "Ik had een soort van welkom-thuis-etentje gepland, in Dordrecht waar ik woon. Toen ik Miranda zag, viel het me meteen op dat ze leuk gekleed was en een lief gezichtje had. Het plaatje dat ik van haar had, klopte helemaal."

Miranda: "Ik stond al een tijd te wachten en zag meerdere mannen verschijnen op de afgesproken plek. Die voldeden allemaal niet aan het beeld dat ik van Cris had. Dit maakte het extra spannend. Maar op een gegeven moment verscheen daar toch de man die matchte met het plaatje dat ik voor ogen had. Lang, gespierd, en met sprekende ogen."

Gezoend
Na de kennismaking gingen de twee iets eten bij de Baloe Beer in Dordrecht. Alhoewel... Miranda: "We hadden zo veel te bespreken dat er niet veel van eten terecht kwam. Cris liet zijn kip koud worden, dat is niets voor hem." Cris: "Miranda was in het begin zo veel aan het praten dat er geen speld tussen te krijgen was. Uiteindelijk verliep het gesprek wat rustiger maar we hadden gespreksstof genoeg. Aan het einde van de avond ben ik met Miranda mee naar huis gefietst en heb ik haar daar afgezet. Er is toen niet gezoend. Dit volgde een aantal weken later toen we hadden uitgesproken dat we verliefd waren."

Miranda: "We waren allebei erg positief over de ontmoeting en elkaar. We voelden dat we voor elkaar bestemd waren. De periode na de eerste date zagen we elkaar heel erg veel, gemiddeld zo'n drie tot vier keer per week. We woonden zo'n half uurtje fietsen bij elkaar vandaan dus daar hadden we veel geluk mee. We maakten lange wandelingen en zo leerden we elkaar beter kennen. Het was een hele mooie tijd."

Wat maakt dat ze zo goed bij elkaar passen? Cris: "We zijn allebei sociaal ingesteld, houden van reizen en vinden we het fijn om met familie en vrienden om te gaan. Ook vinden we het heerlijk om mensen te eten te vragen, een spelletje te doen of gewoon gezellig te kletsen. Het is belangrijk voor ons te investeren in contact met vrienden en familie. Of er ook verschillen zijn? Ik ben heel relaxed. Bekijk alles per moment. Miranda is juist erg punctueel. Ze plant vooruit en wil graag alles van te voren al geregeld hebben. Hierin kunnen we elkaar goed aanvullen."

Jungletocht
Eind 2014 gingen de twee samen op reis naar Thailand. Daar vroeg Cris op 25 november 2014 Miranda ten huwelijk. Miranda: "We hadden een jungletocht gemaakt door de bergen en rivieren met allemaal modder en slangen. Heel avontuurlijk. We hadden een boomhut met uitzicht op het water. Toen we terug kwamen van de tocht vroeg Cris of ik mee wilde gaan naar het balkon. Het enige wat ik op dat moment wilde, was douchen. Maar ik besloot toch even mee te lopen. Eenmaal daar ging Cris op zijn knieën en vroeg mij ten huwelijk. Van te voren was hij bij mijn ouders langs geweest en heeft daar mijn hand gevraagd. Hier had hij een filmpje van gemaakt en dit liet hij zien na het aanzoek, erg lief en emotioneel. We zijn op 29 augustus 2015 getrouwd en nog steeds heel gelukkig. Mijn advies met betrekking tot daten? Volg je hart en gevoel. Dan komt de rest vanzelf."
Log in om te reageren.
LEES OOK
Op de valreep Funky Fish ©
dezelfde liefdestaal
Reacties: 0