christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!
  • Uitje: Bordspelling Putten

Romantischer kan niet

Succesverhaal door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 25-02-2015 16:27
Jeannet is al een jaar of twee lid van Funky Fish. De ene maand is ze wat actiever op de site dan de andere. Ze heeft een aantal dates, maar die zijn allemaal niet echt succesvol. Vandaar dat ze besluit: "Ik ga nu een keer echt even werk maken van mijn profiel, foto erbij en dan zie ik het wel!"

Een week later komt Jeannet het profiel tegen van Sander, een in haar ogen leuk uitziende muzikale jongen. "Zijn profiel was niet zo'n heel uitgebreid verhaal, maar er stond genoeg in wat mijn interesse wekte. Bovendien was zijn woonplaats dichtbij mijn eigen woonplaats. Dus ik dacht: ‘Ik waag er eens een flesje aan’."

Het is 16 december 2012 als Sander Jeannets berichtje krijgt. Hij is meteen enthousiast en stuurt een antwoord terug. Na een paar flesjes wisselen Sander en Jeannet e-mailadressen uit. Na een paar dagen heen-en-weer mailen spreken ze voor het eerst af.

Jeannet: "Uit eerdere date-ervaringen had ik de conclusie getrokken dat als je lang mailt voordat je elkaar voor het eerst ziet, het voor beiden op een teleurstelling kan uitlopen. Je krijgt door het mailen toch een bepaalde verwachting van iemand die in het echt anders kan zijn. Via de mail kan het contact heel goed en leuk zijn, maar in het echt blijkt dan dat het toch niet werkt."

Op 20 december 2012 ontmoeten Sander en Jeannet elkaar voor het eerst. "Toen ik in Sanders’ oude Volvo stapte was het voor hem meteen duidelijk: ‘Dit is ze!’ We hadden een tafel gereserveerd bij de Italiaan in Wijk bij Duurstede. We kregen geen hap door onze keel. Na het diner, waarvan de helft over bleef, hadden we nog genoeg gespreksstof over. Het regende die avond behoorlijk, maar onder de paraplu hebben we toch nog een flinke stadswandeling gemaakt. Romantischer kun je het niet hebben: regen, paraplu, leuke stad, maar bovendien een hele leuke date! Na al dat regenwater hebben we nog een tijd in de auto gepraat. We besloten nog een keer af te spreken, want het was ontzettend gezellig. We hadden veel raakvlakken en we voelden ons vooral erg op ons gemak bij elkaar."

Op hun tweede afspraakje gaan Sander en Jeannet naar de bios, naar een romantische film over voetbal. "Ik houd niet echt van voetbal, maar er was op dat moment geen beter alternatief. Waar de film over ging weet ik niet meer. Daarna hebben we in ieder geval nog een tijd rond gereden in de auto waar we lange gesprekken voerden over van alles en nog wat en muziek luisterden. Die avond werd het laat. We kwamen ergens halverwege de nacht thuis."

Sander is organist en moet op 24 december tijdens een kerstnachtdienst spelen in Utrecht. "We vonden het wel gezellig om elkaar voor de kerst nog een keer te zien. Ik ging mee naar die dienst." Op deze derde date zit Sander op de orgelbank en Jeannet op een stoel er tegenover. "We keken naar elkaar en de vonk sloeg echt over. Het werd die avond weer laat, heel erg laat… Weer hebben we tot diep in de nacht met elkaar in de auto gepraat. De weken daarna waren we zo verliefd dat we niet normaal konden eten, slapen en werken."

Op 1 januari is het officieel ‘aan’ tussen Sander en Jeannet. "We wilden graag samen verder. Het voelde goed en we voelden ons gewoon enorm tot elkaar aan getrokken.”

Een half jaar later vraagt Sander Jeannet ten huwelijk op het strand in Scheveningen. Op 20 december 2013, precies een jaar na hun eerste date, trouwen ze in de kerk in Wijk bij Duurstede, op nog geen honderd meter van het Italiaanse Restaurant van hun eerste date.

“Vanaf het begin zijn we erg open en eerlijk tegenover elkaar geweest. Onze goede en minder eigenschappen kwamen vrij vroeg al aan bod. Eigenlijk zijn we nu nog precies hetzelfde: we zeggen elkaar alles en we laten elkaar vrij om de dingen te doen die we leuk vinden. We delen elkaars humor. Bovendien houden we natuurlijk ontzettend veel van elkaar!”
Log in om te reageren.
LEES OOK
Wachten Op De Kinderen Funky Fish ©
Als dat geen echte liefde is
Een Nieuwe Start Funky Fish ©
Door Een Ontmoeting Na Middernacht
Virtueel samen op de bank Funky Fish ©
Vragen naar vrachtwagenrijlessen?
Reacties: 0