christelijke datingsite en community header
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!
 • Uitje: Bordspelling Putten

Een Nieuwe Start

Succesverhaal door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 05-02-2015 11:13
Eigenlijk is het veel te laat om nog wakker en online te zijn, maar desondanks zwemmen Greetje en Piet na middernacht nog rond op Funky Fish. Het is begin januari 2013 en twee uur ’s nachts als Greetje Piet een flesje stuurt: “Hee nachtbraker!”. Een hele rits korte nachten volgt. Er gaat flink wat flessenpost heen en weer tussen de twee. Al gauw gaan ze over op appen en bellen.

Het geloof is voor beiden belangrijk. Piet speelt en zingt in het muziekteam van zijn gemeente en is jeugdleider. Ook Greetje is al jaren actief als jeugdleider binnen haar gemeente in Hoogeveen. “We hadden voor onze eerste date afgesproken bij een jongerendienst van de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten. Best onwennig. Appen en bellen is toch een stuk makkelijker dan ineens live voor elkaar te staan. Maar het was leuk, ongedwongen en zeker voor herhaling vatbaar.”

Een tweede date is dan ook snel gepland. Ook dit afspraakje is erg geslaagd. Het is al snel duidelijk dat het meer dan alleen gezellig is tussen de twee. In de maand die volgt spreken Greetje en Piet vaak af. Greetje: “Omdat ik een zoon heb, kwam Piet vaak 's avonds mijn kant op. Meestal ging hij dan veel te laat terug naar zijn huis in Sneek om 's morgens weer vroeg op te staan.”

Op 12 maart 2013 vraagt Piet Greetje officieel verkering. Haar antwoord is ja! Een periode van veel heen en weer reizen tussen Sneek en Hoogeveen volgt. Langzaam bouwt Piet ook contact op met de zoon van Greetje, die op dat moment 8 jaar oud is. Het gaat erg goed tussen hen. Greetjes zoon is erg blij met Piet als nieuwe vader.

Ondertussen leren Piet en Greetje elkaar steeds beter kennen. Greetje: “Het was niet altijd makkelijk, want we lijken helemaal niet op elkaar. Piet is zo rustig, laat alles op zich afkomen en denkt vaak: ach, het loopt zo'n vaart niet. Terwijl ik altijd aan het rennen ben. Ik ben een echte regeltante. Ik denk juist: niet praten, maar doen! Tja, dat zorgde zo nu en dan voor behoorlijke frustraties en irritaties. Gelukkig hebben we daar met de tijd een goede weg in gevonden. Piet remt mij af wanneer het nodig is en ik geef hem zo nu en dan een trap onder z'n kont.”

Op de dag dat ze precies één jaar verkering hebben gaat Piet op zijn knieën. Op 12 september 2014 trouwen Piet en Greetje. “Het was een geweldige dag met prachtig weer. Van ’s ochtends tot het feesten in de nacht was het precies zoals we onze bruiloft wilden. Het was perfect. Na middernacht zong Piet in het bijzijn van vrienden en familie een prachtig zelfgeschreven lied voor mij. Wat een woorden en wat een cadeau!”

Na hun huwelijkreis gaan Piet en Greetje met hun zoon in Sneek wonen. “Dat was bijzonder, want aanvankelijk dachten we dat we in Hoogeveen zouden gaan wonen. Alleen het "Te koop"-bord moest nog in de tuin. En toen greep God in... Los van elkaar liet Hij ons weten dat Zijn plan met ons als gezin in Sneek lag. Er was niets wat mij trok in Sneek. Friesland? En mijn zoon dan? Zijn, school, zijn vriendjes, zijn voetbalclub... Na veel tranen, gebed en bevestiging hebben we de knoop doorgehakt. Het werd toch Sneek. Ik werkte nog in omgeving Hoogeveen als pedagogisch werker met uit huis geplaatste jongeren en moest veel reizen. Ook de nachten was ik weg als ik werkte. Ik merkte dat het me meer energie koste dan de jaren er voor. Ook dit hebben Piet en ik in gebed gebracht. Het werd duidelijk dat ik mijn baan moest opzeggen om echt een nieuwe start in Sneek te kunnen maken. Dit deed ik met pijn in mijn hart, want ik hield van mijn werk. In november heb ik het mijn bazin verteld. Een paar weken later had ik mijn cv up- to-date gemaakt en rondgestuurd. Mijn plan was om hier in het begin van het nieuwe jaar verder mee bezig te gaan. In december kreeg ik onverwacht telefoon of ik langs wilde komen voor een gesprek. Het ging om een baan op het voortgezet praktijk onderwijs. Het gesprek verliep super. Ze wilden me graag hebben. Mijn eerste werkweek op vijf minuten fietsen van ons huis zit er op. En ik heb echt genoten! Ook mijn zoon is helemaal op zijn plek. Leuke school, leuke vriendjes, nieuwe voetbalclub.”

In juli van dit jaar verwachten Greetje en Piet samen een kindje. “Wij voelen ons ontzettend gezegend en zijn blij en dankbaar met Gods leiding in ons leven. We kijken uit naar Gods plannen voor de toekomst. Eén ding is zeker, zolang wij ons leven in Zijn handen leggen komt het goed!”
Log in om te reageren.
LEES OOK
Virtueel samen op de bank Funky Fish ©
Vragen naar vrachtwagenrijlessen?
Ontmoeting op de Singles Conferentie Funky Fish ©
Liefde op het eerste gezicht
Reacties: 2
 • Gefeliciteerd! Mooi verhaal smiley
  -Monique- | 18-02-2015 | 16:16 | NL
 • Gaaf pak. Gewaagd smiley
  ChiefFunk | 06-02-2015 | 10:08 | NL