christelijke datingsite en community header
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!
 • Uitje: Bowlen in Putten

Van Megazenuwachtig tot Knettergelukkig

Succesverhaal door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 24-06-2014 11:10
“Wow, leuke meid!”, denkt Harm bij het zien van de foto van Leonie. “Lekker spontaan, vrolijk en wat heeft ze enorm stralende ogen!” Hij zoekt meteen contact en zijn bericht wordt beantwoord. “Het was een soort van liefde op het eerste gezicht. En aan de andere kant toch ook weer aftasten.” In eerste instantie schrijven ze elkaar korte berichtjes, maar de mails worden steeds langer. Twee maanden en heel wat mails later spreken ze af voor hun eerste date.

“Nou ja, date. Voor mij was het een soort vuurdoop bij haar op het erf”, zegt Harm. Leonie woont in Gouda bij haar ouders, die een paardenpension runnen. “Megazenuwachtig stond ik daar in de auto van mijn tweelingbroer. Ik dacht: 1. Ik kan weg, of: 2. Ik zie wel. Ik ben blij dat ik voor optie 2 heb gekozen en naar Leonie toe ben gegaan“.

Harm werkt fulltime als beveiliger in de Rotterdamse haven en woont sinds ongeveer een jaar op zichzelf. In de periode dat hij en Leonie elkaar leren kennen, is hij naast zijn werk ook druk aan het klussen in zijn appartement. “Het grappige is dat ik dat huis net zo lang ken als Leonie”.

“Ons eerste afspraakje was een rondleiding over het erf en door het huis van haar ouders. Later hebben we achter de pc foto’s zitten kijken. Ik ben niet de hele avond gebleven, want ik was moe van het klussen en van het werken. Het klinkt misschien gek maar toen ik naar huis reed was ik nog nooit zo gelukkig geweest. Ik straalde aan alle kanten.”

Eind juni 2013 vraagt Harm verkering aan Leonie. “Dat was wel grappig. Het had niet langer moeten duren of zij had het gevraagd. Hetzelfde gold voor het aanzoek…”

Op 22 januari 2014 vraagt Harm Leonie ten huwelijk. Twee maanden daarvoor heeft hij haar vader om haar hand gevraagd. Tijdens hun vakantie verdwijnt Harm op een avond naar de bovenverdieping van het vakantiehuisje. Hij is amateurfotograaf en doet net of hij nog iets aan zijn camera moet doen. Ondertussen steekt hij 250 waxinelichtjes aan. “Man, wat had ik zere vingers! Maar je moet het goed aanpakken he?!” De waxinelichtjes vormen de tekst: WIL JE MET MIJ TROUWEN? Harm roept Leonie naar boven en gaat op zijn knieën. Met een brok in haar keel en in tranen zegt Leonie ja. “En vanaf dat moment ben ik de gelukkigste vent op aarde! Op 4 juni 2015 gaan we trouwen.”

“We zijn nu ongeveer elf maanden bij elkaar. Elke keer als ik haar zie, hoor of een foto van haar zie word ik weer extra verliefd. We kunnen eigenlijk niet zonder elkaar. Wel laten we elkaar vrij. Als zij afspreekt met vriendinnen laat ik haar gaan. En andersom doet ze dat bij mij als ik met een goeie maat van mij afspreek. We zijn heel open naar elkaar. We bespreken heel veel met elkaar en beslissen vaak alles samen.”

“Als je zoekt naar de juiste partner leg het in Gods handen. Bid en praat met hem alsof hij je eigen vader is, met respect. Hij luistert altijd naar je. Ga niet op uiterlijk af. Al is het mooi als dat ook klopt. Het gaat om je innerlijk. Wees eerlijk tegen elkaar en bespreek alles, al gaat het maar om iets onbelangrijks. Loop niet te snel van stapel. Leer elkaar kennen samen met God. Laat hem je leider zijn in heel je leven. Dat heeft bij Leonie en mij echt gewerkt. En het werkt nog steeds. Vanaf het eerste contact tot op deze dag ben ik knettergelukkig met Leonie. Ik had nooit gedacht dat het zo zou lopen.”
Log in om te reageren.
LEES OOK
Een nieuwe liefde Funky Fish ©
Met een hartverwarmende glimlach
De oprichter van FF en de Ware Funky Fish ©
De kers op de Funky taart
Just the perfect match Funky Fish ©
De ware kom je tegen op het juiste moment
Reacties: 2
 • Veel geluk samen smiley
  Riv | 23-06-2014 | 12:13 | NL
 • Mooi om te lezen en gelijkktijdig besef ik dat er ook voor mij zo'n moment kan aanbreken en dat ik dan hier over kan schrijven....!
  Heel veel geluk samen!!!! Gods Zegen!
  Hilde | 14-06-2014 | 21:01 | NL