christelijke datingsite en community header
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!
 • Uitje: Bordspelling Putten

Eerst even door de keuring

Succesverhaal door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 24-12-2013 16:07
Laura is in het dagelijks werkzaam als pedagoog en doet onderzoek naar mogelijke gedrags- en leerstoornissen. Martijn is werkzaam in het Cancer Centre Amsterdam van het VU medisch centrum voor zijn promotieonderzoek naar darmkanker. Ze waren beide al een tijdje lid van FF, voordat ze met elkaar in contact kwamen.

Wel of niet?
Martijn zag dat Laura op zijn profiel had gekeken en was direct onder de indruk van haar. De leuke foto's en haar profieltekst spraken hem erg aan. Hij besloot haar een berichtje te sturen. Laura had op dat moment al met twee andere jongens contact en vond het raar om ook nog eens met Martijn contact te hebben. In eerste instantie wilde ze daarom niet op Martijn reageren. Haar moeder en zusje dachten hier anders over en haalden haar over om toch te reageren. ‘Nou vooruit’ dacht ze, dan stuur ik uit beleefdheid wel een bericht terug, maar dan wel zonder vragen. Het berichtje-zonder-vragen had echter het niet-gewenste effect, Martijn vuurde gewoon weer vragen op haar af. Hierdoor werd haar nieuwsgierigheid gewekt. In de dagen daarna werden er steeds langere berichten gestuurd met daarin ook vragen van de kant van Laura.

Gezellig naar je schoonouders bij de eerste date
Na een maand besloten ze op Koninginnedag 2012 met elkaar af te spreken in Haarlem. De verwachtingen die ze van elkaar hadden, klopten helemaal. Laura was nog leuker dan Martijn zich had voorgesteld en Martijn nog leuker dan Laura eerst dacht smiley De moeder van Laura was nieuwsgierig naar de date van Laura en stuurde haar een sms’je om te vragen of ze het leuk vond om bij hen te barbecueën. Laura twijfelde geen moment en vroeg aan Martijn of hij het leuk zou vinden om bij hen thuis te barbecueën. Daarbij zei ze dat hij er rustig over na mocht denken omdat het natuurlijk best heftig was zo na een eerste date. Na een kwartier merkte Martijn op dat het wel erg mooi weer was voor een barbecue en dat het hem leuk leek om Laura haar ouders, broer en zussen te ontmoeten. Daarnaast klikte het erg goed met Laura en vond hij haar leuk genoeg om het aan te durven. Je kan de 'keuring' maar gelijk gehad hebben. En die kwam ook door middel van een duim omhoog van Laura’s moeder toen Martijn net even niet keek. Uiteindelijk was het een heel gezellige avond en werd het vrij laat, voordat Martijn afscheid nam van Laura.

Geen twijfel mogelijk
Na de eerste date werd het contact nog intensiever, en WhatsApp-gesprekken duurden tot diep in de nacht. Er waren niet veel afspraakjes nodig om erachter te komen of het wel wat zou worden tussen beiden. Martijn was al door de keuring en vroeg tijdens de tweede date of Laura z'n vriendin wilde zijn. En dat wilde ze natuurlijk. Inmiddels zijn ze verloofd en zullen ze op 11 juli 2014 elkaar het ja-woord geven.

Tips/Tricks?
Laura wil het volgende nog aan de leden kwijt: "Geef iemand een kans, misschien komt iemand in eerste instantie niet over als de man/vrouw naar wie je op zoekt bent. Toon interesse in de ander en wellicht blijkt het contact wel heel leuk te zijn."

Martijn zegt: "Neem gewoon de tijd om met mensen in contact te komen. Misschien denk je net zoals ik dat je de ware niet op het internet zult tegenkomen. God gebruikt echter alle middelen voorhanden! Achter een van de vele profielen kan zomaar eens jouw ware liefde schuilen."
Log in om te reageren.
LEES OOK
Wat heeft hij nou aan? Funky Fish ©
Gelukkig wel een leuk koppie
Een Kerstverhaal Funky Fish ©
Geniet van het daten
Reacties: 2
 • Echt een leuk verhaal hoor!
  Lisette1992 | 23-02-2014 | 15:16 | NL
 • Leuk verhaal! Veel geluk samen smiley
  Riv | 06-01-2014 | 11:18 | NL