christelijke datingsite en community header
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!
 • Uitje: Bordspelling Putten

Een Kerstverhaal

Succesverhaal door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 12-12-2013 12:29
Petra werkt in het dagelijks leven als begeleider voor verstandelijk gehandicapten. Met regelmaat hoorde ze leuke date-verhalen van een vriendin die op Funky Fish zat. Uit nieuwsgierigheid maakte ze daarom ook een profiel aan.

Van je vrienden moet het hebben
Ze was al zo’n 5 jaar lid op FF, maar was niet altijd even actief. Meerdere leuke dates gehad, maar daar bleef het ook wel bij. Op eerste kerstdag zag ze Frank voorbij zwemmen. Uit nieuwsgierigheid toch maar even op z’n profiel gekeken. De profieltekst van Frank bevatte de omschrijving van hoe zijn vrienden naar hem keken (Een goede tip). Dit sprak Petra aan en ze kon het niet laten om even een berichtje te sturen. Ze had niet verwacht dat ze een berichtje terug zou krijgen…

Frank was alweer vergeten dat hij op haar profiel had gekeken. Hij had inmiddels zoveel profielen bekeken dat hij door de bomen het bos soms niet meer zag. Het berichtje van Petra verraste hem dan ook. Hij zag op haar profiel dat ze de volgende dag jarig zou zijn en besloot haar een dag later te feliciteren met haar verjaardag. Dit viel in goede aarde bij Petra. Al snel werden er meerdere berichten over en weer verstuurd.

Snel afspreken
Hun eerste afspraakje was snel gemaakt. Dit ging ook makkelijk omdat ze vrij dicht bij elkaar woonden. Petra is niet zo van het zoeken, dus hadden ze afgesproken op een vertrouwde locatie, het station. Na een lekker drankje en een wandeling was het weer tijd om naar huis te gaan.

Nadat ze afscheid van elkaar hadden genomen, sms’te Frank als vrij snel dat hij het leuk had gevonden. De week erop hadden ze alweer de tweede afspraak. Weer werden de wandelschoenen aangetrokken en zijn ze uiteindelijk bij Petra thuis wat gaan drinken. Het afspraakje liep een beetje uit waardoor Frank bijna te laat op het veld verscheen voor een korfbalwedstrijd.
Inmiddels zijn ze alweer 9 maanden bij elkaar. En verloofd…

Totaal geen verrassing
Het aanzoek vond plaats tijdens een verrassingsweekendje weg, dat eigenlijk geen verrassing was… Petra had het geregeld, maar ze kon van enthousiasme haar mond niet houden. Frank wist al vrij snel wat hem te wachten stond. Hij dacht: "Een verrassingsweekend? Oh, dan zorg ik ook voor een verrassing."

Op de heenreis naar hun verblijfplaats zijn ze gestopt bij een mooi stukje bos en daar is Frank op z’n knieën gegaan. Niet om z’n veters te strikken. Hun verlovingsring symboliseert het drievoudige koord (Prediker 4) van het huwelijk, man en vrouw en daartussen God. Tijdens hun trouwerij willen ze de kerkdienst centraal stellen. Petra komt uit een evangelische kerk en Frank uit de PKN en dat willen ze goed te combineren tijdens de dienst.

Willen jullie nog iets kwijt aan de andere visjes op de site?
Blijf mailen en reageren op profielen. Heb plezier in het ontmoeten van nieuwe mensen. Het hoeft niet altijd een potentiële man of vrouw te zijn. Petra heeft een aantal erg leuke dates gehad met jongens, van wie ze tevoren al wist dat het niets zou worden. Geniet van het daten, elke keer doe je weer nieuwe ervaringen en leuke verhalen op. Wees open over je ervaringen en praat erover met je vrienden. Wie weet brengt een vriend of vriendin je nog in contact met een leuke vrijgezel smiley.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Trouwen zonder klik Funky Fish ©
Geen eisenlijstje voor het gewenste type
Reacties: 2
 • smiley Super dat jullie je verhaal delen!

  Thanks voor het advies! Inderdaad, je weet nooit hoe een vis aan de haak komt smiley
  Blauwtje | 11-12-2013 | 18:14 | NL
 • Wat leuk! Mooi om te lezen smiley
  Ook ik heb mijn visje afgelopen jaar via FF gevonden en we zijn inmiddels verloofd.
  Veel geluk samen smiley
  Riv | 06-12-2013 | 10:55 | NL