christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Briefje

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 19-04-2013 13:45
Dus zat ik daar. In het zonnetje. Een poging tot een boek lezen veranderde in een heerlijk doezelen. Naast me stond een pot thee op de rand van het vijvertje. Een zacht briesje zorgde ervoor dat ik niet oververhit raakte door het zonlicht dat mijn huid heerlijk warm maakte. Mijn broekspijpen had ik omhoog geslagen, zodat ook mijn benen optimaal konden profiteren van de zon.

Nu had ik natuurlijk veel liever achter mijn bureau op de universiteit gezeten, eerlijk is eerlijk. Maar als ik dan toch ziek ben, kan ik beter het onaangename zo aangenaam mogelijk maken. Want ziek zijn is eigenlijk best saai. Door energietekort kun je niet een eind wandelen of fietsen. En mijn lijf schreeuwt om extra slaap en vitamientjes en theetjes. Na een paar bladzijdes lezen vallen mijn ogen al gauw dicht, maar na een half uur word ik weer wakker doordat ik niet door mijn neus kan ademen. Gelukkig liggen de zakdoekjes binnen handbereik.

Vannacht was het ook heel vervelend. Toen kon ik ook niet goed slapen, omdat ik niet door mijn neus kon ademen. Zo zat ik midden in de nacht wat mailtjes te schrijven naar mijn collega’s.

De volgende ochtend had ik allemaal antwoorden met de strekking: “ziek lekker uit, maak je geen zorgen en beterschap”. Fijn. Dat valt me toch ergens enorm mee van mijn Duitse werkgever...

Totdat ik woensdag, de dag dat ik besloot dat ik de volgende dag wel weer kon gaan werken, laat ’s middags mijn mail opende en een mededeling zag van de secretaresse: “Als je vandaag niet weer op het werk verschijnt, heb je een briefje van je huisarts nodig dat je ziek bent”. Ojee! Dat gaat vandaag niet meer lukken!

Vervolgens sloeg ergernis toe. Hoe kun je doodziek naar de dokter, de tweede dag van je ziek-zijn? Zit je daar; gammel, beroerd, een emmer aan je voeten, om een briefje. De huisarts met een beetje geluk, heeft de hele wachtkamer soms dus vol met hondsberoerde mensen die in bed horen te liggen en thee horen te drinken. Die moet je dan allemaal zien, inschatten hoe ziek ze zijn, hoe lang die ziekte gaat duren en vervolgens van een briefje voorzien. Zo van: “Bea is heel erg ziek en dat gaat wel een week duren. Hartelijke groeten, de huisdokter.”

Het wordt nog leuker als mijn collega’s me vertellen dat je de hele periode die de dokter heeft voorspeld dat je ziek zult zijn, niet op je werk mag verschijnen. Want dan ben je onverzekerd. Pfff. “Ik heb helemaal geen dokter nodig om te weten dat ik ziek ben. En als ik op donderdag besluit dat ik beter genoeg ben, ga ik lekker weer werken. Daar heb ik ook geen dokter voor nodig!”, ratelt mijn verontwaardigde ik. Ik voelde me zo betutteld! Net alsof ik weer een puber ben die voor te laat komen een verklaring van een gezaghebbende nodig heeft.

Gelukkig begrijpen mijn collega’s mijn verontwaardiging wel. Daarna kan ik rustig werken. Aan het eind van de middag weer thuis, zet ik alle deuren open, wandel de tuin in met een schijf meloen en knabbel die lekker op terwijl ik geniet van het zonnetje. Als ik naar de dokter was gegaan, had ik hier waarschijnlijk de hele dag in het zonnetje moeten liggen. Akelig idee...
Log in om te reageren.
LEES OOK
Kroningskriebels Funky Fish ©
Bertha 38 en Willem 4
Lieve papa, ik ben een mislukkeling Jos de Jager ©
Hij hangt verveeld achter zijn computer
Reacties: 0