christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Jolanda & Rik

Succesverhaal door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 30-03-2022 18:00
Als Jolanda een berichtje krijgt van Rik, is ze alweer een tijdje lid van FunkyFish.nl. Ze wil iemand tegenkomen bij wie ze al snel het gevoel heeft: dit is het. Als Rik haar vraagt om tips voor een stedentrip, weten ze allebei natuurlijk nog niet of die gevoelens zullen opbloeien. En ook niet dat ze elkaar indirect eigenlijk al blijken te kennen...

Jolanda heeft al eerder een lange relatie gehad, dus ze weet een beetje waar ze op moet letten. Ze wil iemand tegenkomen op wie ze ècht verliefd kan worden. Op FunkyFish.nl was ze nog niet zo actief; ze had al wel een paar dates gehad, maar die waren op niets uitgelopen. Als ze een flesje kreeg, beantwoordde ze hem netjes, maar eigenlijk was er geen enkel profiel dat haar aansprak.

Totdat Rik haar een berichtje stuurt. Iets in zijn profiel trok haar aandacht en ze wist dat ze nu toch in actie moest komen… Ze beginnen te mailen en het contact is vanaf het begin goed. Zo goed zelfs dat het tijd wordt voor de volgende stap: een ontmoeting staat op de planning!

Een date met obstakels

Maar daten blijkt nog niet vanzelf te gaan. Jolanda heeft een hectische tijd op haar werk en ze moet meteen al de eerste afspraak afzeggen. Een tweede afspraak wordt gemaakt, maar de hectiek blijft en Jolanda zit ’s avonds met hoofdpijn op de bank. Opnieuw moet ze de date afzeggen. Maar Rik houdt vol. Jolanda: "Hij zal wel gedacht hebben: ik laat me niet zomaar afschepen!" Ze spreken af in een populaire kroeg en komen daar ook nog eens allemaal bekenden tegen. Toch hebben ze een leuke dag. Erg leuk zelfs.

Tijdens hun tweede date spreekt Rik uit dat hij het erg leuk met haar vindt. Die openheid is tekenend voor hem en trouwens ook voor hun relatie: ze bespreken alles. En wat Jolanda ervan vindt? Tja, al tijdens die eerste week merkt een vriendin op dat ze wel heel erg veel glimlacht...

Een week zonder elkaar

Vanaf dat moment gaat het snel. Jolanda wordt bij vrienden van Rik uitgenodigd en ze gaan samen naar de kerk. Ze zien elkaar bijna wekelijks, eten samen, doen leuke dingen. Maar dan wordt het kerst en gaat Rik op stedentrip... Hem missen valt Jolanda minder gemakkelijk dan ze dacht. En dat gemis is wederzijds; ook Rik is liever bij Jolanda.

Een tijdje later staat er weer een vakantie gepland: Rik zal een stedentrip maken met een groep mensen van zijn kerk. Ze zullen precies op Jolanda’s verjaardag vertrekken. Niet ideaal dus. En daarom doet hij een voorstel: ik kan thuisblijven, maar jij kunt natuurlijk ook meegaan! Dat doet ze. En dat bevalt zo goed dat ze vaker samen op reis gaan.

Gezamenlijke contacten

Inmiddels zijn ze zo’n elf maanden samen en ze zijn nog steeds erg blij met elkaar. Jolanda: "We hebben allebei een druk sociaal leven en dat kunnen we nu integreren." In hun relatie is praten een sleutelwoord. Ze bespreken alles, ook de serieuze dingen.
Alles in de relatie voelde al snel heel vertrouwd. En als ze terugkijken hoe het allemaal is gegaan, wordt duidelijk hoe dat komt. Jolanda woonde vroeger waar Rik nu woont. Ze blijken daardoor veel dezelfde mensen te kennen, die elkaar ook weer allemaal kennen. Jolanda: "Indirect kenden we elkaar dus eigenlijk al!"
Het geloof in God is in hun relatie een bindende factor. Ook over hun principes praten ze veel met elkaar. Ze zijn lid van verschillende kerken. Jolanda: "Maar dat is ondergeschikt, want gevoel en geloof kunnen we met elkaar delen. In mijn vorige relatie had ik dat niet."

De toekomst

Hoe het nu met Jolanda en Rik gaat? Nou, er zijn zeker plannen voor de toekomst! Niet dat er vanaf het begin al haast bij was. Nee, het is vooral belangrijk elkaar goed te leren kennen, vindt Jolanda. Een concrete planning voor over twee jaar is lastig en dus genieten ze vooral van het nu. Maar ja, ze zijn allebei achterin de twintig. En dan gaat het in een relatie toch allemaal wat sneller.

Wat zou Jolanda de lezer op FunkyFish.nl mee willen geven? Dat elkaar leren kennen begint bij het begin. Met veel vragen stellen en je bewust zijn van hoe de ander is. Een actieve houding hebben. Niet meteen verwachten dat je bij de eerste date al in de wolken bent. Want dat laat het verhaal van Rik en Jolanda ook zien; soms zijn er meerdere dates nodig voordat het raak is!
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal - Lydia en Marcel  Funky Fish ©
Succesverhaal - Lydia en Marcel
Succesverhaal - Anna en Wim Copyright unknown ©
Succesverhaal - Anna en Wim
Succesverhaal - Yvonne en Fred Copyright unknown ©
Succesverhaal - Yvonne en Fred
Reacties (1)
  • Leuk leuk leuk!
    Erik | 01-10-2012 | 23:20 | NL