christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Carla en Daniël

Succesverhaal door , , Reacties: 3, Nederlands
Gewijzigd op: 30-03-2022 17:33
Carla stond net op het punt om de handdoek in de ring te gooien. Ze had een paar vervelende dates gehad en ze had genoeg van online daten. Nog één blik op de FunkyFish.nl homepage...en toen zag ze Daniëls foto, uitgelicht bij de nieuwe aktes. “Ik vond hem wel stoer, dus klikte ik op het profiel. Het viel me gelijk op hij meerdere jaren in het buitenland in de zending had gewerkt. Dat kom je niet vaak tegen bij iemand van die leeftijd en aangezien ik ook meerdere jaren in de zending had gewerkt, moest ik wel een berichtje sturen!”

Ze vroeg wat Daniël in het buitenland had gedaan en maakte een opmerking over long drop-toilets. Daniël: “Toen ging ik uiteraard even kijken op haar akte. In de eerste instantie waren de foto's een trigger om iets terug te sturen. Bovendien had ze een soortgelijke ervaring in het buitenland en dat sprak me aan. En die toiletten waren ook herkenbaar. De berichten werden steeds langer en leuker. En we bleven als een soort rode draad bij die toiletopmerking hangen.”

Daten zonder verwachtingen

Carla vertelt: “Ik was 29 en op een punt dat ik best graag een leuke man wilde tegenkomen. Maar omdat ik in het buitenland had gewoond en op dat moment geen werk had, kwam ik niet geregeld vrijgezelle mannen tegen. Via vriendinnen hoorde ik over FunkyFish.nl en uiteindelijk waagde ik de stap. Met de hoop natuurlijk op een serieuze relatie, maar ik vond het ook een goede leerschool om te zien wat je wel en niet aantrekt in een man en om gewoon te daten zonder verwachtingen.”

Bij Daniël ging het ook ongeveer zo. Hij kwam terug van zijn zendingsperiode in het buitenland en maakte een akte aan. “Om een leuke vrouw te ontmoeten,” zegt hij. “Ik ging er serieus naar op zoek. Een vriend van mij had op zo’n website ook zijn vrouw ontmoet, dus het leek me een leuke manier.” Daniël en Carla chatten één keer. Maar niet veel later spreken ze af dat ze elkaar zullen ontmoeten. “Dat was erg leuk, we gingen eten in Hoorn, dat was tussen haar huis en de mijne in,” vertelt Daniël. “We hebben de hele avond non stop gepraat over onze levens. De klik was er direct, alleen de vlam sloeg pas over na een paar keer afspreken. Drie keer om precies te zijn.”

Cappuccino en gebak

Maar toen Carla voor het eerst bij Daniël thuis kwam, was ze pas echt verkocht. “Ik vind het belangrijk dat een man voor zichzelf kan zorgen. Toen ik bij Daniël kwam, zijn sfeervolle huisje zag, hij een heerlijk bakje koffie maakte in de cappuccinostijl waar ik dol op ben en de moeite had genomen om gebak te kopen, was ik helemaal om!”
Carla geeft aan dat het voor haar eerst best een grote stap was om zich aan te melden. “Ik denk dat ik schaamte ervoer over het zoeken naar een partner op internet. En ik vroeg me af of je iemand wel kunt leren kennen via internet. Uiteindelijk is het me ontzettend goed bevallen.” Niet alleen omdat Carla onlangs met Daniël getrouwd is, maar ook omdat ze merkte dat ze goed kon inschatten of iemand bij haar paste of niet aan de hand van een profiel en mails.

Hoewel Daniël niet ‘al biddend’ langs de aktes ging, ziet hij zijn relatie met Carla wel als antwoord van God op zijn gebeden. “Ik heb altijd gebeden voor de juiste vrouw en ik zie het als leiding van Hem dat we elkaar hebben mogen ontmoeten.” Carla beaamt dat: “Ik denk dat God ook dit soort media kan gebruiken in het beantwoorden van gebed. Ik heb vaak mijn verlangen naar een levenspartner bij God gebracht. Het is heel goed om te weten wie je bent en wat er bij je past.”

Don’t stare…

Daniël heeft ook nog tips. “Vrouwen: houd het eerste bericht kort en geef jezelf niet al te snel bloot. Geef ook niet op als mannen 'standaard' antwoorden van FunkyFish.nl gebruiken. Dat lijkt soms de meest tactische manier om aan te geven dat ze nog even verder willen hengelen. En mannen, don't stare.... interact!”

Daniël en Carla zijn eind april getrouwd.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal - Simone en Sander Copyright unknown ©
Succesverhaal - Simone en Sander
Succesverhaal - Marlies en Robert Copyright unknown ©
Succesverhaal - Marlies en Robert
Succesverhaal - Miryam en Ard  Ard&Miryam ©
Succesverhaal - Miryam en Ard
Reacties (3)
  • Wat fijn zeg, dat jullie elkaar zo hebben gevonden!

    smiley
    Blauwtje | 30-05-2012 | 15:47 | NL
  • Gefeliciteerd! Een leuk succesverhaal! smiley
    Sandman | 29-05-2012 | 22:18 | NL
  • Van harte gefeliciteerd! Jullie zitten dus net als wij ook nog even in de wittebroodsweken smiley
    Marjolein | 29-05-2012 | 18:33 | NL