christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Janneke en Ale-Wim

Succesverhaal door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 30-03-2022 17:03
Toen Janneke (23) op één van de boeren van Boer zoekt Vrouw reageerde, kon ze niet vermoeden dat ze de eerste aflevering van het televisieprogramma zou kijken met Ale-Wim (24) naast zich op de bank.

Janneke had al een paar relaties achter de rug. Toen ze in juni 2009 op vakantie was wees iemand haar op de communitywebsite FunkyFish.nl “Toen ik thuis was heb ik meteen een profiel aangemaakt! Ik was niet specifiek op zoek naar een relatie, maar ik stond er wel open voor. Het was in het begin een beetje voor de fun en ik verwachtte eigenlijk dat Funky Fish iets was voor jongelui die helemaal ‘in God’ waren; maar al snel merkte ik dat dat niet zo was en dat er genoeg leuke vissen rondzwommen.”

Nieuwe contacten

Ale-Wim maakte in oktober 2010 een profiel aan, omdat hij nieuwe mensen wilde leren kennen. “Mijn vriendenkring was aardig beperkt en ik wilde nieuwe contacten maken. Stiekem was ik ook wel een beetje op zoek naar een relatie, maar dat liet ik niet merken in de gesprekken en flesjes die ik stuurde. Als ik een profiel zag dat me aansprak, stuurde ik meestal wel een berichtje.” Dat was beter voor Ale-Wim dan de chatbox, omdat hij zich moeilijk tussen het gepraat door kon wringen.

Janneke: “Als de foto mij aanstond, bekeek ik het profiel ook en soms stuurde ik berichtjes. Die contacten verwaterden allemaal.” Zo leek het ook te gaan met Ale-Wim: “Ik zag dat hij mijn akte had bekeken en ik bracht een bezoekje terug.”
Ale-Wim zegt: “Nee, ik zag jou bij de laatste bezoekers op mijn akte staan, dus ging ik bij jou kijken!”
In elk geval vond Janneke de tekst op zijn akte grappig; daar stond dat hij graag initiatief van vrouwen ziet. “Daar reageerde ik op, ik stuurde hem een flesje waarin stond ‘volgens mij is het bij jou meer dat je geen flesjes durft te sturen naar vrouwelijke personen of daar geen zin in hebt’.”

Blond

Dat was precies wat Ale-Wim met zijn tekst wilde: “Ja, ik was mensen aan het uitdagen om te zien of ze contact met mij zouden opnemen via een flesje. Wie durft te flessen?”
Nou, Janneke dus. “Ze was blond en daar val ik stiekem wel op. Dus daar wilde ik wel op antwoorden.”
Janneke verwachte niet zoveel van dit zoveelste flesje. Maar na een paar berichtjes werden de mailadressen al uitgewisseld.

Na twee weken, op 5 december, spraken Ale-Wim en Janneke voor het eerst af. Ze gingen wat drinken, liepen een rondje in de kou en daarna kwam Ale-Wim bij Janneke en haar ouders eten. Die avond was de eerste uitzending van Boer zoekt Vrouw. “Grappig genoeg had ik ook gereageerd op een boer, maar ik was niet uitgekozen.” vertelt Janneke. Maar toen ze naast Ale-Wim op de bank zat te kijken was Janneke die boer alweer vergeten. Daarna zagen ze elkaar elk weekend.

Dit is anders

In juli trok Janneke bij Ale-Wim in, die toen al zelfstandig woonde. “Mijn zussen en ouders in reageerden eerst laconiek omdat ik al meerdere korte relaties heb gehad, maar al snel zagen ze dat dit anders was. Mijn schoonzusje heeft ook een profiel aangemaakt op FunkyFish.nl, omdat ze heeft gezien hoe blij wij met elkaar zijn. Maar helaas heeft zij nog niet beet gehad!”

Ale-Wim: “We willen graag trouwen, maar eerst moet Janneke haar opleiding klaar hebben en als het kan een baan. Dan kunnen we plannen maken en een datum prikken.”
Janneke: “We weten wel van elkaar dat we met elkaar verder willen en dat we altijd samen blijven. Ik weet wel zeker dat God dit heeft geleid. Nadat ik een poos niet op FunkyFish.nl had gezeten, keek ik weer eens en toen zag ik het profiel van Ale-Wim. En omdat het na de eerste date al zo vertrouwd aanvoelde, kan het bijna niet anders dan dat God ons voor elkaar heeft gemaakt. Na mijn mislukte relaties bad ik tot God of hij mij wilde helpen een vriend te vinden die mij begreep en van mij kon houden zoals ik ben.”
Ale-Wim zegt eerlijk: “Ik twijfel soms nog wel eens, want het kan ook zo zijn gelopen zonder God, maar denk toch wel dat Hij hierbij een rol heeft gespeeld en het heeft geleid zoals Hij denkt dat het goed is. Ik heb er wel eens om gevraagd of Hij mij erbij wilde helpen, maar ik wist niet wat ik er van moest verwachten. Maar ik heb er nu wel de ware aan overgehouden!”
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal – Mirjam en Maarten Copyright unknown ©
Succesverhaal – Mirjam en Maarten
Succesverhaal – Marije en Gerco Copyright unknown ©
Succesverhaal – Marije en Gerco
Succesverhaal - Marieke en Robert  Copyright unknown ©
Succesverhaal - Marieke en Robert
Reacties (2)
  • skoets | 08-01-2012 | 12:33 | NL
  • Leuk zeg, geniet ervan! smiley
    Blauwtje | 07-01-2012 | 20:03 | NL