christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Marieke en Robert

Succesverhaal door , , Reacties: 4, Nederlands
Gewijzigd op: 30-03-2022 16:54
Robert en Marieke waren allebei gelukkig. Beide hadden ze zich voorgenomen het rustig aan te doen. En net wanneer je het niet verwacht… Inderdaad!
November 2009, in het aquarium.
Robert en Marieke weten niets meer van de eerste keer dat ze met elkaar in gesprek kwamen. Marieke: “De tweede keer des te beter! Toen ik hem verwelkomde in het aqua, herkenden we elkaar en bleven we, zonder enig tijdsbesef, tot diep in de nacht kletsen.”

Nog een keer voor de zekerheid

Het vervolg was dat ze elkaar uit nieuwsgierigheid toevoegden op msn. “Ook hier was er een gezellige klik. Maar let wel, dit betekende niets, we waren niet op zoek! Dit maakten we ook duidelijk naar elkaar toen we besloten voor het eerst in het echt af te spreken. Spontaan, gezellig even naar Meppel.” Maar in plaats van ‘even’ werd het een hele dag en volgden nog vele afspraakjes. Hoewel ze beide volhielden dat het geen date was, dat ‘het niks was’, veranderde toen de klik toch wel op allerlei gebieden bleek te zitten.
Een vriendin van Marieke wilde er het fijne wel eens van weten. Na een middagje shoppen vroeg ze: 'Je ziet er verliefd uit, je straalt, je praat over hem alsof je hem al jaren kent. En jij zegt dat er niks is? Geef het nou maar toe!' Ook Robert had het er niet makkelijk mee. Was dit vriendschap of verliefdheid? “De grens werd erg onduidelijk... Dus nog een keer afspreken voor de zekerheid om duidelijkheid te krijgen?”

Een donker steegje

Nou, dat was al niet meer nodig. Marieke: “Toen we er allebei aan toegaven, ging het razendsnel! Er zat een uur tussen ons, maar dat mocht de pret niet drukken: allebei een auto, allebei de motivatie, allebei kriebels! We leerden elkaars familie, vrienden, gewoonten en hobby’s kennen en raakten nog enthousiaster. Tijdens een avondje bios en kroeg met vrienden fluisterde hij; Hoe vraag je iemand tegenwoordig verkering? Waar ik gekscherend op zei: ‘In een donker steegje!’
En ja hoor: toen Robert Marieke een uurtje later een steegje in sleurde, kreeg hij als antwoord; ‘Niets liever!’ Een heerlijke verkeringstijd volgde. Iedereen liet weten dat ze het nieuwe stel leuk vonden, en ja, dat konden Robert en Marieke niet anders dan beamen!

Trillende handjes

Marieke: “In februari 2011 zou ik naar Robert rijden voor een verjaardag. Het huis was donker van binnen toen ik aan kwam. Ik zag geen auto en nam aan dat hij nog niet thuis was. Toen ik in de gang stond, stonden er drie kaarsjes op het dressoir te branden. Nadat ik mijn jas ophing en de deur opendeed, zag ik een heel spoor van kaarsjes op de grond! Toen ging er ineens iets dagen...” Aan het eind van het spoor waxinelichtjes was een groot hart gemaakt waar Robert stond met een roos in zijn handen. "Trillende handen!" lacht Marieke. “Toen hij op zijn knieën mij ten huwelijk vroeg, zei ik: "Niets liever!"

Zo gezegd zo gedaan

Op 20 oktober 2011 trouwde het stel. “Al het geregel en alle stress was achteraf zeker de moeite waard! Een mooie oude Citroën als trouwauto, een stralende bruid en bruidegom, een lief oud kerkje, de zon die scheen, en ‘s avonds tijdens het feest een groot gezelschap; alle ingrediënten voor een mooie trouwdag.”
Robert en Marieke zagen en zien hun trouwdag als het begin van een mooi leven samen. “We genieten volop van het feit dat we elkaar elke dag weer mogen laten weten dat we van elkaar houden en gaan er 100% voor om hier samen met God iets van te maken!”
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal – Marije en Gerco Copyright unknown ©
Succesverhaal – Marije en Gerco
Succesverhaal - Marit en Mark  Copyright unknown ©
Succesverhaal - Marit en Mark
Succesverhaal - Cornelie en Jan-Willem Copyright unknown ©
Succesverhaal - Cornelie en Jan-Willem
Reacties (4)
  • Leuk! Heel leuk verhaal! smiley Zo kom ik ook nog eens op FF! smiley
    Henk-Jan | 14-12-2011 | 19:20 | NL
  • Blijven altijd leuke verhalen, zo ook deze weer! Gefeliciteerd en veel geluk en Gods zegen samen!
    Dorine | 14-12-2011 | 11:39 | NL
  • Super stel!
    Juud | 13-12-2011 | 19:55 | NL
  • Aah wat sweet! De dame die me inspiratie gaf voor mijn nickname!

    Gefeliciteerd! En geniet ervan! smiley
    Blauwtje | 13-12-2011 | 10:30 | NL