christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Cornelie en Jan-Willem

Succesverhaal door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 30-03-2022 16:39
Cornelie (23) ging op studiereis naar India en maakte met haar kamergenote grapjes over de mannelijke aandacht die ze daar zouden krijgen. Ze besloten in Nederland te kijken ‘hoe goed ze in de markt lagen’.

“We maakten 1 april 2010 een profiel op Funky Fish aan. Omdat ik me wel wat ongemakkelijk voelde, zorgde ik voor een foto waarop ik niet erg herkenbaar was en ik zorgde dat de informatie niet al te persoonlijk was. Ik dacht dat de mensen er een beetje wanhopig zouden zijn. Maar toen ik ging rondkijken, zag ik heel gewone mensen. Niets raars aan!”

Bier

Een paar dagen later maakte Jan-Willem (26) een akte aan. Hij ging op zoek naar een interessant meisje om een keer mee af te spreken. “Een vriend van mij vond FunkyFish.nl heel interessant en had al afspraakjes gehad, zonder succes overigens. Ik was ook wel benieuwd.”
Cornelie: “Het was stiekem erg interessant om eens rond te kijken en berichtjes te krijgen! Dat vond ik wel vleiend. Ik was niet op zoek naar een relatie en ging daarom op de meeste berichtjes niet serieus in. Meestal stuurde ik wel een aardig berichtje terug, maar vooral afhoudend.”
Dat gebeurde ook toen Jan-Willem ‘Lady Bird’ ontdekte. “Ik zocht elke dag een leuk meisje op die ik een flesje stuurde. Ik had een gastaccount, dus meer deed ik niet. Ze viel me de eerste week al op, ze had een leuke foto waarop het leek alsof ze bier dronk. Ze woonde ook nog eens in Utrecht.”
Cornelie stuurde zelf nooit berichtjes, maar vond Jan-Willems flesje verfrissend. Jan-Willem: “Het ging over Les Misérables, dat stond op haar profiel en dat is een musical die ik ook heel speciaal vind.” Omdat Cornelie het een leuke reactie vond, die meer behelsde dan ‘leuke foto’, stuurde ze een aardig en ‘niet zo heel erg afhoudend’ berichtje terug.

Geen blauwtje

Jan-Willem was verrast door haar enthousiaste flesjes en wilde meteen maar afspreken. Maar Cornelie had zichzelf voorgenomen niet af te spreken via internet. “Je hoort vaak genoeg verhalen dat degene aan de andere kant toch anders blijkt te zijn dan je dacht. Alleen als het echt heel goed zou klikken... Nou, dat durfde ik nog niet na twee flesjes. Toch was het contact te leuk om hem een blauwtje te laten lopen, een mailadres kon hij dus wel krijgen.” Er volgde een tijd van dagelijks mailen.

Museum

Jan-Willem en Cornelie waren allebei bij de dodenherdenking in Utrecht, maar ze zagen elkaar daar niet. Kort daarna waren ze allebei toevallig bij dezelfde conferentie. Ze spraken elkaar niet, maar Cornelie zag Jan-Willem uit de verte en hij dacht een stukje van haar rug te zien.
Daarna besloten ze elkaar echt te ontmoeten. In een museum, dat was Cornelie’s idee en Jan-Willem vond het briljant, maar het was geen succes. De dag eindigde op het terras en dat was toch wel gezellig. “Toen Jan Willem vroeg om een tweede date, heb ik wel getwijfeld, maar hij was toch te leuk om het af te slaan.”

Fata Morgana

Jan-Willem: “Na een maand daten was ik er wel uit dit niet zomaar afspraakjes waren. Zij had hetzelfde. Na een aantal diepgaande gesprekken wist ik dat ze altijd bij me zou blijven. Dat leidde er toe dat ik haar heel graag ten huwelijk wilde vragen.” Jan-Willem en Cornelie gingen naar de Efteling en in de Fata Morgana vroeg Jan-Willem 'Lady Bird' ten huwelijk.

In verband met de studie van Cornelie wacht het stel nog even met de bruiloft. De trouwdatum is 5 oktober 2012.

Geduldig

“Ik dank God ervoor dat hij vele mogelijkheden geeft om elkaar te ontmoeten. Als ik nu bedenk hoe goed Cornelie en ik bij elkaar passen, zie ik daar zeker Gods leiding in,” vertelt Jan-Willem. “Ook als ik bedenk hoe ik tot God heb gebeden om een relatie en geleerd heb geduldig te zijn. Wij kunnen in onze relatie niet zonder de liefde van Christus. FunkyFish.nl, waar ik uiteindelijk maar een maand een profiel heb gehad, is een mooie ontmoetingsplek geweest voor de eerste stappen binnen onze relatie.”
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal - Marit en Mark  Copyright unknown ©
Succesverhaal - Marit en Mark
Succesverhaal - Nayomi en Gerard Copyright unknown ©
Succesverhaal - Nayomi en Gerard
Succesverhaal – Jacquelien en Wouter Copyright unknown ©
Succesverhaal – Jacquelien en Wouter
Reacties (1)
  • Fata Morgana wat leuk smiley Veel geluk~
    Nyanco | 15-11-2011 | 21:27 | NL