christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Liezz en Meertje

Succesverhaal door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 30-03-2022 15:14
Als jonge lesbische christenen staan Liezz en Meertje, afzonderlijk van elkaar, al een paar jaar ingeschreven op FunkyFish.nl. Ze zijn niet erg actief, maar na een paar herinneringsmails: “Funky Fish mist je”, komt daar verandering in. Ze gaan op onderzoek uit naar wat de site hen te bieden heeft. Ze weten dat ze via de site gelijkgestemden kunnen vinden, maar ook dat er kritische vragen zullen worden gesteld.

Op zoek?

In eerste instantie zijn Liezz en Meertje niet op zoek naar een relatie. Ze leggen allebei contact met mensen die in hetzelfde schuitje zitten en hebben veel leuke gesprekken. Na een paar maanden spreken ze met een groepje af bij een themadag over geloof en homoseksualiteit. Daar ontmoeten ze elkaar voor het eerst. Al snel wordt duidelijk dat ze elkaar wel erg leuk vinden.

Stiekem verliefd

Voor hun eerste date spreken ze af in Amsterdam. Ze maken een interessante tour door de stad en gaan daarna luieren in het Vondelpark. Ze kletsen een paar uur aan een stuk door, maar vinden het vervolgens ook prima om stil te kunnen zitten naast elkaar, luisterend naar een jong stelletje met een gitaar verderop. Ze picknicken en kijken naar andere mensen in het park, maar toch vooral naar elkaar. Dat is het moment waarop ze eigenlijk stiekem al weten dat ze verliefd zijn op elkaar, maar dat nog niet durven te zeggen.

Liezz: "De eerste date was raak en het was de beste date die we beide ooit gehad hadden. Het is wat kazig, maar zo werkte het echt. Als iets goed is, is iets goed."

Vragen

Meertje: "Ik heb wel vragen gekregen: Hoe combineer je christen zijn en homoseksualiteit? Het heeft ons allebei aan het denken gezet. Wat zegt de bijbel hierover en hoe kun je de weg naar God voor jezelf begaanbaar houden? We streven naar een leven zonder fouten, zonder zonde. Maar we streven ook naar liefhebben, naar relatie. Het is te makkelijk om te zeggen dat God zelf relatie is en dat je daarom je eigen verlangens achterna moet gaan. Een ieder moet zelf uitzoeken hoe hij de weg begaanbaar houdt. Voor ons is dat dat we ons leven willen delen, met elkaar, met God. Funky Fish hield ons scherp, maar was vooral steunend, omdat je er leert en ziet dat je niet de enige bent. You're not the only gay in the village..."

Bijzondere reacties

Liezz: "De mensen in onze omgeving reageren verschillend op ons. De meeste reacties zijn positief, ook vanuit de kerk en onze familie. Dat is erg belangrijk voor ons. Sommige reacties zijn negatief. Dan geef je elkaar een kus en zegt iemand: 'Ja hallo! Jullie hebben wel een voorbeeldfunctie voor de jeugd.' We vragen ons dan af: Wat is die voorbeeldfunctie en waarom? Andere reacties zijn prachtig. Zo zaten we laatst in het zwembad en stelden vier tieners ons wat vragen. Vraag 1: Zijn jullie lesbisch? Vraag 2: Gebruiken jullie ook speeltjes? We kunnen ons niet voorstellen dat dit een heteroseksueel stel ook overkomt. We kozen ervoor om er om te lachen en met de tieners in gesprek te gaan."

Zoveel mogelijk samen

Inmiddels hebben Liezz en Meertje hun profielen verwijderd van Funky Fish. Ze willen samen verder. Toekomstplannen hebben ze te over. Ze genieten ervan om samen te kunnen dromen over een leven later. Voor nu willen ze alleen maar zoveel mogelijk samen zijn.

Liezz: "Wij hebben elkaar gevonden, tussen al die mensen op het droge en op de site. Liefde is mogelijk, ook voor jonge lesbische christenen..."
LEES OOK
Succesverhaal – Nelianne en Frank Frank&Nelianne ©
Succesverhaal – Nelianne en Frank
Succesverhaal - Rian en Johan Rian&Johan ©
Succesverhaal - Rian en Johan
Succesverhaal - Annemarie en David David&Annemarie ©
Succesverhaal - Annemarie en David
Reacties (1)
  • Jammer nou weer dat jullie uitgeschreven zijn smiley Maar veel geluk samen!
    Erik | 27-07-2011 | 16:43 | NL