christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Bea en Wim, deel 1

Succesverhaal door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 30-03-2022 14:05
Wim wordt door een vriend overgehaald om zich in te schrijven op FunkyFish.nl. Hij is net tot geloof gekomen en is op zoek naar een alphacursus, een kerk en een levensgezel. Bij de zoekcriteria op FunkyFish.nl vult hij in dat hij op zoek is naar een jongedame in de buurt, lang, slank, hoog opgeleid en baptist. Dat levert maar 1 zoekresultaat op: Bea. Wim stuurt haar meteen een flesje.

Best een leuke jongen

Bea: Op een zomerse zondag in Maastricht opende ik mijn mailbox en vond daar het berichtje van Wim. Nieuwsgierig als ik ben, opende ik het meteen. Hij bleek wel in me geïnteresseerd te zijn. Ik had zelf wat minder interesse en besloot dat het het beste was om hem, als het even kon, meteen die middag nog uit te nodigen om langs te komen. Om er daarna geen energie meer in te hoeven steken. Ik dacht dat het toch niks ging worden. Die middag kwam Wim inderdaad naar Maastricht. En boven verwachting was het gezellig. We dronken wat en zaten een hele tijd op de Maaskade te kletsen. Daarna fietste ik naar huis en ging hij terug naar zijn auto. ‘Eigenlijk is het best een leuke jongen’, dacht ik achteraf.

Onder de indruk

Wim: Voordat ik Bea ontmoette, had ik wel wat gemaild met vrouwen op de datingsite. Mijn ervaring was dat het meestal niet tot een afspraakje kwam, terwijl ik vind dat je elkaar pas leert kennen als je elkaar ontmoet. Ik was dan ook erg verrast dat Bea me diezelfde dag nog uitnodigde. We praatten veel over het christelijk geloof en de bijbel. Als nieuw gelovige had ik veel vragen. Bea had die fase ook meegemaakt, drie bijbels gelezen en antwoorden gevonden op haar vragen. Ik was erg onder de indruk van haar.

Gedoe

Bea: Er kwam een vervolgafspraakje. Wim wilde met me uit eten en ik vond het wel leuk. Tijdens dat etentje hebben we weer gezellig gepraat, maar op een gegeven moment vroeg Wim me of ik moeder wilde worden. Ik antwoordde eerlijk dat ik die behoefte niet sterk heb en dat ik het nog niet wist. Toen ik hem vroeg of hij vader wilde worden, was zijn antwoord een absoluut “ja”. Dat was voor mij het punt waarop ik besloot dat het niks zou gaan worden tussen ons. Wim dacht er anders over en bestookte me met sms’jes, maar ik hield de boot af. We bleven elkaar wel zien in de kerk, waar hij kort na onze eerste ontmoeting ook heen ging. Soms praatten we na de dienst met elkaar en vloog de tijd voorbij. Wim probeerde nog eens duidelijk te maken dat hij mij graag beter wilde leren kennen. Maar ik had besloten dat ik geen gedoe met mannen wilde.

Iemand anders

Wim: Het was gekmakend. Bea trok aan en stootte af. Ze schreef dat ze me zo’n leuke jongen vond, en drie regels verder dat ze perfect gelukkig was, geen kerel nodig had en het liefst alleen zou blijven. Ik was inmiddels stapelverliefd, maar schikte me in haar keuze. De enige manier om verder te gaan was breken met de situatie. Ik werd weer actiever op FunkyFish.nl en kreeg uiteindelijk verkering met iemand anders.

Aantrekkingskracht

Bea: Wim kreeg verkering met een ander meisje. Ik was opgelucht. We konden weer, zonder dat er een spanning tussen ons hing, gezellig kletsen. En toch... Ik vond Wim wel leuk en hij had een aantrekkingskracht op me, waar ik niet van wilde weten. Ik piekerde me suf. En bad ook weleens wat God nou wilde. Een tijd later, nadat Wim een keertje bij mij thuis was komen helpen om een computerprobleempje op te lossen, ging Wim’s verkering uit. Ik vond het oprecht jammer voor hem. We bleven vrienden. Of was er nou toch meer?!


Volgende week het vervolg op dit verhaal!
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal - Bea en Wim, deel 2 Bea ©
Succesverhaal - Bea en Wim, deel 2
Succesverhaal - Meeting in Zwolle Brecht ©
Succesverhaal - Meeting in Zwolle
Succesverhaal - JanneMarie en Bjørn JanneMarie&Bjorn ©
Succesverhaal - JanneMarie en Bjørn
Reacties (1)
  • ....

    Aarch, dit is inderdaad gekmakend! Ik wil het vervolg lezen!
    Blauwtje | 09-03-2011 | 20:29 | NL