christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Alexandra en Johan

Succesverhaal door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 30-03-2022 13:44
Het is augustus 2008 als Alexandra via een vriendin voor het eerst over FunkyFish.nl hoort. Een hele leuke christelijke datingsite, zo wordt haar verteld. En dat ze zich ook maar enorm snel moet aanmelden.

Fun en feestjes

Net als haar vriendin is Alexandra op dat moment helemaal ‘manzat’. Samen melden zich dan ook aan als nonnen, om naar mannen toe maar vooral heel duidelijk te maken dat ze er zijn voor de ‘fun’, van feestjes houden en totaal niet op een relatie zitten te wachten. En ze zijn van plan om nog meer nonnen naar hun klooster te trekken, onder het motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’. Via blogs vertellen ze hun kloosterverhaal, want iedereen op FunkyFish.nl mag horen hoe ze er voor staan. Ondertussen organiseren ze allerlei feestjes, waarvoor ze iedereen uitnodigen die zin heeft om te komen.

Toch maar eens vissen

Ondertussen wordt ook de Man van Rijswijk, alias Johan, door vrienden aangespoord om zich aan te melden op FunkyFish.nl. Omdat zijn relatie net is beëindigd, zit hij daar eigenlijk niet echt op te wachten. Maar zijn vrienden maken een profiel aan en zodoende gaat hij toch maar eens vissen. De eerste contacten vallen wat tegen en Johan meldt zich weer af, om zich vervolgens al snel weer aan te melden. De herkansing bevalt een stuk beter. Johan doet mee aan een paar uitjes en vindt het allemaal wel gezellig. Als er begin december een feestje in Zwolle wordt georganiseerd, is hij ook van de partij. Tijdens de party raakt hij in gesprek met Alexandra.

De hele avond aan de praat

Voor Alexandra is het feestje in Zwolle praktisch een thuiswedstrijd. Ze kent er weinig mensen, maar heeft desondanks een gezellige avond. Johan houdt haar bijna de hele avond aan de praat, maar als ze naar huis gaat, zoekt ze daar verder niks achter. Na de bewuste avond hebben Johan en zij niet veel contact meer. Tot Kerst.

Alleen met Kerst

Op Eerste Kerstdag is Johan alleen thuis. Aan het eind van de dag kijkt hij even op FunkyFish.nl, waar ook Alexandra net online is. Ook zij is alleen. Ze raken aan de praat. Johan stelt voor de volgende dag langs te komen. Alexandra voelt daar eerst weinig voor, maar stemt uiteindelijk toch toe. Ze spreken af dat Johan komt koffie drinken. Uiteindelijk brengen ze de hele dag samen door en gaat Johan pas ’s avonds laat weer naar huis. De dagen erna gaan er verschillende flesjes heen en weer.

Meer dan vriendschap

In eerste instantie zoekt Johan niet meer dan vriendschap in zijn contact met Alexandra. Pas na een tijdje komt daar verandering in. Alexandra houdt afstand en is kort in haar antwoorden. Dit is volgens haar allemaal niet de bedoeling. Ze heeft zich voorgenomen dat een toekomstige partner binnen een straal van 30 kilometer bij haar vandaan moet wonen en bij dezelfde kerkstroming als zijzelf moet zijn aangesloten. Dat lijkt haar wel zo praktisch. Ze heeft geen zin iets te beginnen dat weer gaat mislukken.

Een toekomst samen

Desondanks blijven Johan en Alexandra contact houden. Regelmatig gaat Johan koffie drinken bij Alexandra. Hij moet er wel 150 kilometer voor rijden, maar heeft het er graag voor over. Nu twee jaar later zijn Johan en Alexandra nog steeds samen en heel gelukkig. Ze voelen zich een compleet gezinnetje. Alexandra’s kinderen zijn gek op Johan. Alexandra en Johan zijn enorm dankbaar dat ze elkaar hebben gevonden en voelen dat dit van boven zo gestuurd is. Al lijkt het soms onmogelijk om een relatie te hebben en zijn er 1001 obstakels, ze kunnen alles samen in gebed brengen. Dat heeft hen de moed gegeven om te blijven investeren in hun relatie. Hun toekomst samen zien ze zonnig tegemoet.

Heb jij ook een succesverhaal? Laat het ons weten en ontvang een maand als Goudvis kado!
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal - Geja & Johan onbekend ©
Succesverhaal - Geja & Johan
Succesverhaal - Deborah & Stefan Deborah&Stefan ©
Succesverhaal - Deborah & Stefan
Succesverhaal - Corine & Sebastiaan Corine&Sebastiaan ©
Succesverhaal - Corine & Sebastiaan
Reacties (2)
  • Haha ik dacht al dat Architect een nieuwe naam en nieuwe aktefoto had!!

    smiley

    Maar wow, voor de nonnenverhalen is nog iets veel mooiers in de plaats gekomen!

    (Toch mis ik die verhalen wel hoor, vette jeu was dat!)

    Oooh en ik denk maar zo: misschien moet ik dat voornemen ook maar hebben: binnen een straal van 30 km en zelfde kerkstroming! Ghehe. Dat werkt vast als een geluksserum!
    Blauwtje | 21-01-2011 | 19:25 | NL
  • binnen een straal van 30 kilometer en dezelfde kerkstroming smiley Die heb ik vaker gehoord.
    Erik | 20-01-2011 | 09:58 | NL