christelijke datingsite en community

Succesverhaal – Loekie & Leo

Succesverhaal door , , Reacties: 3, Nederlands
Gewijzigd op: 30-03-2022 14:08
Begin 2003 ontdekt Loekie voor het eerst Funky Fish. Ze is niet ‘op zoek’, maar houdt van chatten. Ze neemt dan ook regelmatig een duik in het aquarium. Op een avond komt ze daar twee nieuwe visjes tegen. Met hen raakt ze gezellig aan de bubbel...

Ondanks al dat water sloeg er een vonk over?

Loekie: Die twee visjes bleken vrienden te zijn. Vis twee (Leo) was door zijn vriend overgehaald om eens te gaan chatten. Het klikte. Leo vond me al heel snel erg leuk, en had dit van tevoren beslist niet verwacht. Ik ook niet. Gezien mijn vorige relatie en een onfortuinlijke date zat ik er ook niet zo op te wachten. Maar Leo had geduld. Na een week of drie schakelden we over op MSN. Toen zagen we ook pas voor het eerst een foto van elkaar. Dat was heel bewust. We vonden het prettig om elkaar eerst wat beter te leren kennen, zonder dat we al een bepaald beeld van elkaar hadden.
 

Na de foto volgde de date?

Loekie: Omdat Leo niet zat te pushen om eens een afspraak te maken, en omdat het erg klikte, werd ik toch wel nieuwsgierig. Maar voor onze eerste afspraak hebben we eerst nog een paar keer gebeld. Het eerste telefoongesprek duurde meteen drie uur. Na nog twee telefoongesprekken van een uur of drie besloot ik toch maar over de drempel van een 'date' heen te stappen. De klik was er gewoon. Twee maanden nadat we elkaar in het aquarium ontmoetten, zagen we elkaar voor het eerst .
 

Wat zijn jullie gaan doen op dat eerste afspraakje?

Loekie: We zijn uit eten gegaan en hebben daarna in twee cafeetjes nog wat gedronken. We hadden allebei wat foto’s meegenomen; van vroeger, van broers, zussen en vrienden. Zodoende zouden we iets hebben om over te praten, als het niet zou klikken, of om op te starten. Het bleek erg leuk te zijn om via foto’s  alvast wat meer van elkaars leven te zien. Uiteraard namen we allebei de laatste trein naar huis. Twee weken daarna, op 28 november 2003 kwam Leo bij mij thuis. Dat was opnieuw heel gezellig. Uiteindelijk heeft Leo me die avond heel formeel en heel lief gevraagd of ik verkering wilde. En dat wilde ik wel.
 

En toen kwam er een tweede ja-woord?

We wisten al na een maand of drie, vier, dat we wel met elkaar verder wilden. Dat hebben we ook uitgesproken naar elkaar. Niet veel later hadden we een etentje met vrienden. Omdat er twee stellen gingen trouwen, ging het gesprek daar de hele avond over. Op een gegeven moment zei één vriendin tegen ons: “Vinden jullie het niet vervelend dat het de hele avond over trouwen gaat? Jullie kennen elkaar nog maar zo kort! Daar zijn jullie vast nog niet mee bezig!” Dat had ze mis, maar we lachten een beetje en zeiden verder niet zoveel.
Loeki: Vier dagen later, in april 2004, tijdens een strandwandeling bij Scheveningen vroeg Leo me ten huwelijk. Met een stralende zon als achtergrond tegen een bewolkte donder-en-bliksem-lucht heb ik 'ja' gezegd.
 

Hadden jullie een funky bruiloft?

Onze trouwdag was op 3 mei 2005, een onvergetelijke dag. De toespraak op het stadhuis was opgezet als ‘aquarium story’. Daarna volgde een prachtige kerkdienst en een geweldig feest.
 

Hoe is jullie visstand nu?

We hebben inmiddels twee guppies: een meisje (3 jaar) en een jongen (11 weken). Ondanks recente moeilijke tijden zijn we heel gelukkig met elkaar. We weten dat God ons heeft samengebracht. Hij laat niet los en zal met ons meegaan, wat de toekomst ook brengt. En hoewel we beiden niet verwacht hadden via internet een relatie te vinden zijn we er heel gelukkig mee. We gunnen dat iedereen.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal - Annemarie en Jan Jan & Annemarie ©
Succesverhaal - Annemarie en Jan
Succesverhaal - Naomi en Sander Sander&Naomi ©
Succesverhaal - Naomi en Sander
Succesverhaal - Jeroen en Suzan Jeroen&Suzan ©
Succesverhaal - Jeroen en Suzan
Reacties (3)
  • Geweldig, je hebt zelfs nog een 4-cijferig vis-ID dat begint met een 1!!!
    Blauwtje | 25-05-2010 | 21:57 | NL
  • Wow, jullie zijn echt een setje van het begin! smiley Nu al 5 jaar bij elkaar! Gefeliciteerd!
    Blauwtje | 25-05-2010 | 21:55 | NL
  • gaaf om te lezen hoor smiley
    heerlijk geniet van t leven met elkaar je kids en boven al onze Vader
    fijn dat je dat wilde delen
    en sterkte met de moeilijke tijden nu
    Ollie | 12-05-2010 | 15:58 | NL