Blog - Christendom en het Humanisme

Door datingsite- en communitylid ,
Bekeken: 211 | Funked: 0 | Reacties: 4
Ik werk als vrijwilliger voor een organisatie in de ouderenzorg, die handelt uit humanistische grondslag, waar niks mee is en mij erg prettig bij voel, ook al denk denk ik er als christen anders over.

In het humanisme wordt het leven van de mens hierop aarde als uitgangspunt genomen, waarbij de dood het eindpunt van het zijn is. Veder zie ik in het humanisme vele overeenkomsten met het christendom.

Het enige wat er in het humanisme ontbreekt is een godheid. Ik als christen heb een relatie met God de Vader en ben in het geestelijke continu verbonden met God en ik geloof in het eeuwige leven na mijn dood. Ik kan mij dan ook geen kerk zonder God voorstellen, maar dat is het verschil tussen een humanist (zonder God) en een christen (met God).

Ik heb ooit is een humanistische herdenkingsdienst voor overledene cliënten bijgewoond en ik heb het ervaren als dienst zonder geestelijke invulling, maar waar wel de waardigheid van het individu ten tijden van zijn leven herdacht werd en ik op mijn manier toch een brug naar God kon slaan, om deze mensen te eren.

Ik voelde en voel mij dan als fakkeldrager van het vuur van Gods liefde, wat ik door de Heilige Geest mocht, mag verder geven. Ik heb respect voor elke humanist, ook al is er voor mij meer dan alleen maar deze wereldbol.Reacties
Log in om te reageren.
Christelijke datingsite en community FunkyFish.nl is in 2002 opgericht om christenen een online ontmoetingsplaats te bieden. Omdat community's toen onbekend waren, begon FunkyFish.nl als christelijke datingsite. Vanaf 2006 is de website steeds meer een christelijke community geworden. Nu komen christenen (protestanten en katholieken) op de grootste, christelijke datingcommunitiy om te daten, een relatie te vinden, om vrienden te maken, een reis te boeken, leuke blogs te lezen, en uitjes te organiseren. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01