Blog - Respect tonen

Door datingsite- en communitylid ,
Bekeken: 208 | Funked: 0 | Reacties: 4
Soms vraag ik mij wel is of of wij nog respect kunnen tonen voor een ander. De gouden regel spreek zo als het hoort en zeg u, schijnt in Nederland steeds minder belangrijk te worden. Als kind durfde ik het niet in mijn hoofd te halen om te jij en te jouwen, tegen een vreemde volwassene, maar dat is vandaag de dag heel gewoon geworden, alleen hiermee verlegen wij wel een essentiële grens.

Als kind heb ik geleerd wat contenance betekend namelijk houding; bedaardheid, of beheerstheid, Door het spreken in de u vorm creëer je wel afstand, maar het schept ook een bepaalde vorm van rust, je wordt hierdoor niet direct op je eigen emotionele belevingswereld aangesproken, maar je staat hierdoor wel gelijkwaardig in de publieke arena van het vrije debat. Het is een bescherming, toch zie ik vandaag de dag dit kader vervagen en wordt er gewoon direct van mens op mens gediscussieerd.

Er is geen respect meer voor de emotionele belevingswereld van een ander, dit wordt versterkt als je ook niet meer in achternamen gaat spreken, maar iemand gewoon bij de voornaam noemt. Ik vind dan ook dat het wederzijds goed bevonden moet worden als je in de jij vorm over gaat.

Als de taal ons al dit respect wil overleveren zal het wel een belangrijke rol hebben in de communicatie met elkaar, misschien wil de taal ons wat leren en zijn spelfouten etc. niet zo belangrijk.

Lees andere blogs van deze schrijver, reageer of ga terug naar het overzicht
Reacties
Log in om te reageren.
Christelijke datingsite en community FunkyFish.nl is in 2002 opgericht om christenen een online ontmoetingsplaats te bieden. Omdat community's toen onbekend waren, begon FunkyFish.nl als christelijke datingsite. Vanaf 2006 is de website steeds meer een christelijke community geworden. Nu komen christenen (protestanten en katholieken) op de grootste, christelijke datingcommunitiy om te daten, een relatie te vinden, om vrienden te maken, een reis te boeken, leuke blogs te lezen, en uitjes te organiseren. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01