christelijke datingsite en community

Gezocht: Verloren Tijd

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 02-09-2014 12:05
Pfoe, sleep-er-de-sleep. Ik sleep de koffer met boeken de trap op, richting m’n kantoor. Want ik ben weer terug in Zweden, en moet hard aan het werk. Het weer buiten voelde herfstig. Is de zomer nu alweer voorbij? De zomer is veel te snel voorbijgegaan... Huh, wat hangt daar nu, op het prikbord? Een “Gezocht/Verloren” poster? Maar er staat geen kat of kanariepiet op.
Wat er wel staat:

Gezocht: Verloren Tijd
Wie helpt mij mijn verloren tijd terug te vinden?
Laatst Gezien: In de buurt van mijn smartphone, m’n computer en in m’n hoofd.
Hoe Verloren: Toen ik even niet mijn aandacht bij het leven had. Bijvoorbeeld, ik wilde gezond door het bos gaan hardlopen, fijn genieten van de natuur, maar liet me afleiden door tv-series. Of tijdens het werken, toen ik eigenlijk hard aan een opdracht moest werken, via Facebook van het ene online artikel in het andere beland. Erger nog: tijdens de vakantie, toen ik wilde relaxen en genieten van de tijd samen met m’n familie, gepieker over die jongen van de bruiloft, die met die leuke blauwe ogen. Of aan het strand, geklaag van “ik ben te dik voor een bikini” terwijl de zon zo fijn scheen en de zee zo mooi was. En ondertussen liep die tijd weg. Want even later keek ik dan op m’n horloge en dacht “Tjonge, is het alweer een half uur (of anderhalf uur) later? Waar is die tijd gebleven?”
Waarom ik het terug wil: Toen ik diezelfde tijd wilde gebruiken voor dat hardlopen in het bos, of om die opdracht eindelijk af te maken, of om echt te genieten van de tijd samen met m’n familie, tja, toen was die tijd helemaal helemaal foetsie. Geen spoor meer van te bekennen. Geen moment meer over voor goede momenten of om fijne herinneringen op te doen.
Beloning: Een fotolijstje, om mooie momenten in te lijsten en er vaak aan terug te denken.

“Hm, vreemde poster. Van “verloren tijd”, daar heb ik gelukkig geen last van,” denk ik, terwijl ik de deur van mijn kantoor opendoe, “Ik ben heel geordend, en ik probeer van elk moment te genieten. Want het leven gaat me toch opeens snel. Dus wil ik elk moment zorgvuldig besteden, en met aandacht.” Ik zet m’n computer aan. Aargh, wat een vloed aan werk-mail. Eerst maar ff wat online strips lezen, heel eventjes...
Log in om te reageren.
LEES OOK
Samen douchen met jou Funky Fish ©
Samen douchen met jou
De zorgboerderij Chris ©
De zorgboerderij
Vergelijken = Superzonde unknown ©
Vergelijken = Superzonde