christelijke datingsite en community

De zorgboerderij

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 27-08-2014 09:54
Begin Augustus was ik een week op vakantie. In de wijde omgeving van Nijmegen was ik deze dagen waar te nemen, als een sjokkende, roodverbrande verschijning. Elke dag tikte ik braaf mijn ruim twintig kilometer af, zodat ik het hele streekpad Nijmegen in een week tijd zou aflopen.

Op één van mijn dagtochten kwam ik na een gemiste afslag plotseling terecht op een oprijlaan van een boerderij. In de verte kwam er een vrouw aanlopen die me met heel veel enthousiasme schreeuwend toezwaaide. Het duurde een paar tellen voordat ik het door had: ik was per ongeluk op een zorgboerderij terechtgekomen. Een plek waar dementerende of verstandelijk gehandicapte mensen in de natuur wonen en werken.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nogal bangig ben voor sociaal contact, zeker met mensen die nogal onverwachts kunnen reageren. Deze eigenaardigheid heb ik al sinds mijn jeugd. Vroeger in de kerk hadden we een jeugdhonk inclusief heuse pooltafel, waar ik ooit door tijdig bukken mijn creatieve kop gered heb van een gewisse dood. Eén van de kinderen van de jeugdleider had het syndroom van Down en vond dit het perfecte moment om met biljartballen te gaan gooien. Dat was niet echt mijn idee van een effectbal spelen, maar de boodschap kwam wel over. De deuk kwam in de muur en niet in mijn schedeldak terecht.

Met een groot respect kijk ik naar zorgmedewerkers die met veel gevoel, rust en ijzeren geduld, omgaan met deze medemensen. Ik zou het echt niet kunnen. Graag zou ik nu een heerlijk positief verhaal ophangen over hoe ik vervolgens uren op bezoek was bij de zorgboerderij en een heleboel geleerd heb. De werkelijkheid is helaas wat minder fraai. Mijn befaamde vluchtmechanisme koos voor het heerlijke hazenpad en laf sloeg ik snel een zijweggetje in en vervolgde mijn weg naar Nijmegen (en het vagevuur, waarschijnlijk.)

Vraag me nog steeds af wie hier nou uiteindelijk de meest onaangepaste was.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Gezocht: Verloren Tijd unknown ©
Gezocht: Verloren Tijd
Vergelijken = Superzonde unknown ©
Vergelijken = Superzonde
De Makelaar Games Funky Fish ©
De Makelaar Games