christelijke datingsite en community

Vergelijken = Superzonde

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 26-08-2014 10:26
“En, gezellig bijgekletst?” vraagt m’n moeder wanneer ik thuiskom na een middagje door de stad zwerven en theeleuten met J., één van mijn beste vriendinnen. “Ja, was super,” zeg ik, ”want ik heb gewoon ervan genoten, in plaats van te piekeren over van alles.” “Huh, wat valt er nou te piekeren tijdens theeleuten?” vraagt mijn zusje.

”Nou,” zeg ik “als ik mijn leven vergelijk met dat van J., dan is het zo’n sneu leventje. Zij is bezig om een enorm schattig huisje te kopen, met mooi uitzicht op het water. Ondertussen woon ik –op de hoogbejaarde leeftijd van 29- nog steeds in een studentenhuis, en sta ik iedere dag doodsangsten uit van “Hellup, heb ik nu vanochtend m’n huisgenootjes wakker gestommeld?”. Dito wat betreft liefdesleven. J. is al vier jaar lang een getrouwde vrouw. Ja, ze is nog steeds heel gelukkig met haar man. Terwijl hiero... ik wil best M.-de-IT-tovenaar ten huwelijk vragen en in z’n kantoor (vol retro computers en snoeren) op 1 knie gaan, maar hij date geen collega’s, zegt hij.”

“Wat denk je van mijn leven dan?” vraagt mijn zusje (die wel een vriend heeft). “Ik ben nog steeds met m’n scriptie bezig, en hoop maar dat ik straks iets kan vinden dat op werk lijkt... terwijl mijn beste vriendinnen allemaal zulke coole banen hebben, de één als redactrice bij een kinderboekenuitgeverij, de ander als studiebegeleider bij een kunstacademie. Erger nog, in vergelijking met de één voel ik me een vrouwelijke Dik Trom, want zij is zo’n fragiel poppetje; en in vergelijking met de ander voel ik me Miss Unstylish, want zij heeft altijd zoveel meer stijl...”

“Stop ’s ff met dat jezelf met anderen vergelijken!” roept mijn moeder, “Weet je wat ik daarvan vind? Zonde. In beide betekenissen van het woord. Want doordat je je zo blindstaart op anderen, zie je niet ’t goede dat je wel hebt. Daardoor ga je je alleen maar beroerder voelen over jezelf. Enorm jammer. En de andere betekenis van zonde: als je jezelf zo vergelijkt met anderen, zeg je eigenlijk: ‘God, ik ben ontevreden over hoe U mij en mijn leven gemaakt heeft….’”
“Ja mam,” zeggen wij braaf, “gewoon niet vergelijken dus. Hoewel jij zelf ook wel ’s hebt gezegd dat je wilde dat onze tuin er net zo uitzag als die van de buurvrouw...”
Log in om te reageren.
LEES OOK
De zorgboerderij Chris ©
De zorgboerderij
De Makelaar Games Funky Fish ©
De Makelaar Games
Gespierde Mannenbipsen in het Zwembad unknown ©
Gespierde Mannenbipsen in het Zwembad