christelijke datingsite en community

De koele verleiding

Column door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 29-07-2014 13:30
Lieve Heer,

U moet het mij maar niet teveel kwalijk nemen, hoor, van afgelopen week. Het zat er namelijk al een tijdje aan te komen. Mijn geest wilde wel, maar mijn vlees was zo zwak. Ik liep er al weken voortdurend aan te denken, zag in mijn hoofd niets anders meer voor me. Al die tientallen smaken, de ene nog exotischer dan de ander. Al die prachtige Italiaanse namen die ik soms amper kon uitspreken, en hoe heerlijk ze er allemaal uitzagen!

Het zal U toch niet echt verbazen, denk ik? U weet toch dat ik, ellendig mens, tot niets goeds in staat ben? Esau met zijn linzen, David met zijn badderende buurvrouw, niets menselijks is ons vreemd. En feitelijk gaat U ook niet helemaal vrijuit hier. Als het namelijk niet zulk mooi weer geweest zou zijn, was de verleiding wellicht wat beter te dragen voor mij, maar nu kon ik de wellust niet meer beteugelen.

Natuurlijk had U gelijk, en had ik het beter niet kunnen doen, en geloof me, ik heb er flinke buikpijn van gekregen. Maar ik zal mijn leven beteren, ik beloof het. De rechtvaardige valt duizend keer en staat ook steeds weer op. En er zullen nog genoeg nieuwe kansen komen om het anders aan te pakken in de rest van de vakantie.

Geen halve liters schepijs meer voor mij.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Ik ga op reis en neem mee... Pixabay ©
Ik ga op reis en neem mee...
Wie schrijft… die blijft! Funky Fish ©
Wie schrijft… die blijft!
Break-up Funky Fish ©
Break-up
Reacties (1)
  • Je moet ook wat voor een ander overlaten, toch? smileysmileysmiley
    Strandjutter | 30-07-2014 | 00:24 | NL