christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Boukje en Jan

Succesverhaal door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 22-04-2022 15:44
Na het overlijden van zijn vrouw is Jan op zoek naar een nieuwe liefde. “Ik kon natuurlijk moeilijk in de kerk de dominee op het podium opzij schuiven en vragen of alle beschikbare, vrijgezelle vrouwen even de hand omhoog wilden steken. Dan had ik wel direct alle lachers op mijn hand. Maar ik zocht dus een datingssite, en dat werd Funky Fish.”

Ook Boukje is haar partner verloren. Uit nieuwsgierigheid wordt ze lid van FunkyFish.nl, omdat het niet alleen een christelijke datingsite is, maar ook een community. Meteen op haar eerste avond in de Funky wateren komt ze in contact met Jan. Hij heeft net een blog geschreven over het verlies van zijn partner. Boukje reageert daar vrij emotioneel op, aangezien het die dag de sterfdag van haar man is. Ze stuurt Jan een berichtje.

Jan: “Aan de manier van schrijven zag ik dat Boukje heel erg omhoog zat. Ik zou net voor drie weken op reis gaan, buiten bereik van telefoon en internet, dus heb ik heel snel gereageerd, de situatie uitgelegd en beloofd dat ik zo snel mogelijk weer contact zou zoeken.”

Boukje: “We hebben een maand lang elke dag flesjes naar elkaar gestuurd. Na die maand besloot Jan bij mij op de koffie te komen, om me te troosten en te steunen in een voor mij verdrietige periode. De hele middag hebben we met elkaar gepraat. Toen ik zijn eerste echte glimlach mocht ontvangen verwarmde dat mijn hart. En ik wist: deze man wil ik vaker ontmoeten.”

De eerste date wordt een avondje bioscoop. Boukje: “Ik kon me niet concentreren op de film. Ik voelde alleen maar de warmte van zijn hand in de mijne. Na de film zijn we naar een gezellige kroeg gegaan, waar we tot sluitingstijd zijn gebleven. We hadden alleen maar oog voor elkaar en hadden genoeg gespreksstof. We hebben heel veel gelachen.” Op weg naar huis valt de eerste zoen en sindsdien zijn Jan en Boukje een stel. Inmiddels zijn ze anderhalf jaar bij elkaar en alweer een aantal maanden verloofd.

Boukje: “Jan en ik kunnen bij elkaar ons verdriet kwijt omdat we allebei onze partner verloren hebben. Het is fijn om in alle openheid met elkaar en de wederzijdse kinderen te spreken over het verlies en de dierbare herinneringen. We vullen en voelen elkaar goed aan.”

Ook nu ze een relatie hebben blijven Jan en Boukje lid van FunkyFish.nl. Boukje: “Ik blijf voorlopig nog op Funky Fish. Ik heb er verschillende vriendschappelijke contacten. En ik lees graag de blogs waarop ik regelmatig reageer.” Jan: “Als datingadvies zou ik willen zeggen: wees vooral eerlijk en wees jezelf naar anderen toe. Als die ander alleen vriendschap wil, accepteer dat, want vriendschappen zijn kostbaar.”
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal - Kim en Martin KimMartin ©
Succesverhaal - Kim en Martin
Succesverhaal -  Leonie en Harm Funky Fish ©
Succesverhaal - Leonie en Harm
Succesverhaal - Boombambi en ChiefFunk Funky Fish ©
Succesverhaal - Boombambi en ChiefFunk
Reacties (1)
  • dank voor je verhaal en veel geluk met elkaar
    skoets | 27-07-2014 | 17:26 | NL