christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Simone en Sander

Succesverhaal door , , Reacties: 3, Nederlands
Gewijzigd op: 30-03-2022 17:45
Er waren twee sites voor nodig om Sander en Simone bij elkaar te brengen. De eerste ontmoeting had plaats op FunkyFish.nl. Toen ze allebei nog contact hadden met een andere vis. En vlak voordat Simone op reis zou gaan naar China. En de dertigste verjaardag van Sander naderde met rasse schreden.

Simone had het niet zo op daten, dus toen ze zich zo’n zes jaar geleden aanmeldde op FunkyFish.nl, was ze voornamelijk in de chatbox en surfte ze profielen langs. “Sander had op mijn profiel gekeken en ik spiekte even terug. Ik vond zijn profielfoto direct leuk, hij was op die foto aantrekkelijk en zijn steekwoorden boeiden me.” Naar aanleiding van Sanders profieltekst – dat er wie weet wel een interessant flesje voorbij zou komen – stuurde Simone de eerste krabbel waarin ze schreef: flesje of fishje? Daarna stuurde Sander het eerste flesje waarin hij vroeg of Simone wilde mailen of chatten. Sander: “Ik vond Simone’s foto's heel mooi. Ook haar profieltekst vond ik mooi, bijna poëtisch. Dat moest wel een aantrekkelijke dame zijn, dacht ik!’’ Maar Simone gaf aan dat ze niet wilde mailen omdat ze aan het daten was met een ander. Wel werden er nog wat flesjes heen en weer gestuurd.

Verhip!

Een paar dagen daarna vertrok Simone naar China en het leek alsof er niets gebeurd was. Toen Sander op zijn verjaardag naar een andere datingsite surfde, sprak Simone, die daar ook rondhing, hem nietsvermoedend aan. Op die site zie je geen foto van de ander als je nog niet voldoende hebt gechat met elkaar. Sander had ’t als eerste door: “Ik zag haar naam en woonplaats, maar eerst vermoedde ik nog niks. Even later typte ze dat ze net terug was uit China! ‘Dat kan niet missen, dan ken ik jou van FF!’ typte ik terug. Simone ging de oude flesjes checken en beaamde het met een welgemeend ‘Verhip!’ Ze had me trouwens aangesproken, omdat er vermeld stond dat ik die dag dertig was geworden!”

Bijles in taal

Vervolgens verhuisde het contact weer terug naar FunkyFish.nl en werd er heen en weer flink geflest. “Maar allemaal op vriendschappelijke basis, omdat ik nog aan het daten was met die andere vis,” vertelt Simone. “Sander is meester van groep 8 en hij zei dat hij me wel bijles wilde geven in d’s en t's. We maakten een afspraak in november.” En hoe dichterbij die datum kwam, hoe meer Simone er achter kwam dat haar andere date niet de persoon was die ze leuk vond. “Ik heb hem toen eerlijk verteld dat ik Sander had leren kennen, ook al had ik hem nog niet ontmoet.”

Sleutels kwijt

Sander: “Tegen alle regels in spraken we af bij Simone thuis. Het klikte gelijk! Het was de eerste date waarvoor ik een beetje zenuwachtig was, dus dat zegt wel iets.” Simone: “Sander was dik een half uur te laat!” Sander: “En Simone zou van twaalfhoog naar beneden komen, maar ze kon de sleutel eerst niet vinden.” Simone: “De automatische deuropener deed het niet, dus ik moest naar beneden. Maar ik kon zo snel de sleutel niet vinden!” Sander: “Ik heb daar echt een paar minuten mijn vingers over elkaar staan wrijven!” Simone: “Toen ik de lift uit kwam en hem achter het glas zag staan, dacht ik ‘Ja, dat is hem’. Ik wist toen dat we bij elkaar zouden blijven, maar Sander had wat meer tijd nodig.” Sander: “Ik vond haar heel leuk, maar ik wist het op dat moment nog niet definitief. Na zes afspraakjes in zes weken tijd, vroeg Simone op kerstavond: ‘Ben jij eigenlijk nog single?’ Mijn antwoord was: ‘Zullen wij samen verdergaan?’ En zo zat ik aan het kerstdiner met mijn vriendin!”

En kort daarna, in de nacht van oud op nieuw, besloten Sander en Simone te trouwen. Afgelopen 20 april 2012 vierden ze hun bruiloft.

God maakt geen fouten

“Onze relatie is ongelofelijk sterk”, vertelt Simone. “We delen alles samen, ook ons geloof.” Sander vult aan: “Haar intense geloofsleven stimuleert mij ook in mijn eigen geloof. Ik vind Simone een mooie vrouw met een zelfverzekerde uitstraling. Ze kan goed redeneren en filosoferen. Ze trekt mij mee als ik een keer denk ‘ach, dat komt nog wel een keer...’” En Simone zegt: “Sander is mijn haven, hij is de enige bij wie ik 100% mezelf durf te zijn. Nadat ik een aantal keren de verkeerde man had getroffen, heb ik het overgelaten aan God. Ik heb Hem gevraagd of hij de juiste man op mijn pad wilde brengen, en dat heeft Hij gedaan. Niemand kent zichzelf zo goed als God dat doet. Laat Hem dan ook de juiste partner bij je brengen. Sta open voor iemand die je zelf misschien niet had uitgezocht omdat hij of zij niet voldoet aan je eisen qua leeftijd, lengte, reistijd of postuur. God maakt geen fouten! Overigens wil dat niet zeggen dat je er daarna niets meer voor hoeft te doen.”

Sander: “Hoewel ik al lange tijd vrijgezel was, vertrouwde ik er op dat God een partner op mijn pad zou brengen. Ik heb dat in gebed gebracht. Ga relaxt om met je vrijgezelle status en beschouw een date bij eerste benadering als een gezellig avondje. Wordt het niks? Jammer, het was gezellig! En je merkt het vanzelf als hij of zij de ware is.”
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal - Yvonne en Fred Copyright unknown ©
Succesverhaal - Yvonne en Fred
Succesverhaal - Carla en Daniël Copyright unknown ©
Succesverhaal - Carla en Daniël
Succesverhaal - Marlies en Robert Copyright unknown ©
Succesverhaal - Marlies en Robert
Reacties (3)
  • Ah wat leuk zeg om te lezen! Maak er wat moois van! smiley
    Blauwtje | 03-07-2012 | 13:11 | NL
  • Leuke reacties! smiley Dank jullie wel smiley
    Sandman | 02-07-2012 | 21:06 | NL
  • Bedankt voor de leuke reacties smiley
    Marjolein | 02-07-2012 | 18:07 | NL